Paylaş
- Kalan malzemeleri ilave edip kaşık ya da spatula yardımıyla iyice karıştırın.
- Hamuru iyice yağladığınız dikdörtgen bir cam pişirme kabına aktarın. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında en az 50-60 dakika pişirip çıkarın. Üzerinin iyice kızarması gerekir.
- Şerbeti için su, şeker ve yarım limonu bir tencereye koyup karıştırın ve kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra altını kısıp 10 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
- Şerbet soğuyunca sıcak tatlının üzerinde gezdirin ve servis yapın.
MALZEMELER
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- ½ su bardağı toz şeker
- 1 paket karbonat
- 1 tepeleme tatlı kaşığı tarçın
- 5.5 su bardağı su
- 500 gr toz şeker
- ½ adet limon
Paylaş