Çok eski bir Çin inancına göre yiyecekler SOĞUK ve SICAK olarak iki gruba ayrılır. Genellikle kızartmalar, baharatlı besinler SICAK yiyecekler grubundadır ve ancak gençlikte yenilmelidir.
Yeşil yapraklı sebzeler, haşlama türü olanlar ise SOĞUK yiyecekler grubunda kabul edilip, yaşlandıkça soğuk yiyeceklerden yenilmesi önerilmektedir.Biliyor musunuz ben artık soğukçular grubunu takip ediyorum. Zaten gençlikte yeterince abur-cubur, kızartma ve acılı yedik.
İnce Noktalar
Stresin, insanlarda B vitamini eksikliğini doğurduğunu ve bunun tavsiye edilmesinin şart olduğunu biliyor muydunuz? Stres için, ceviz, fındık yemenizi tavsiye ediyoruz.
Mantarlı piknik çorbası
Yapılışı:
Mantarları yıkayın, kararmamaları için limonlu suda bekletin. Tencerede yağ ve unu sarartın. Dikine doğradığınız mantarları katın, bir-iki çevirip, tavuk suyunu, kremayı ekleyin. Karıştırarak pişirin. Kaynayınca tuzunu, biberini ve dereotunu katarak 5 dakika daha tutup, ateşten alın.
Servis yaparken, her kaseye bir tatlı kaşığı kaşar rendesi serpin.
6 kişilik
Hazırlama süresi 10 dakika
Pişirme süresi 30 dakika
Malzeme listesi
200 gr. doğranmış mantar
1 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı tavuk suyu
1 küçük paket hazır çiğ süt kreması
Yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
6 tatlı kaşığı kaşar peyniri rendesi
Tuz -Karabiber
Kabaklı makarna
Yapılışı:
8 su bardağı suyu kaynatın. Erişteleri içine atarak, 10 dakika haşlayın, süzdürün. Sıvıyağda ince kıyılmış soğanı sarartın. Rendelenmiş kabak, ince doğranmış jambon (ya da salamı) karıştırın. Ocaktan alın. İçine, sütle çırpılmış yumurtaları, kaşar rendesi, dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip, erişte makarnayla harmanlayın. Yağlanmış kalıba koyarak önceden ısıttığınız 175 derece fırında 30 dakika pişirin.
8 kişilik
Hazırlama süresi 15 dakika
Pişirme süresi 30 dakika
1 paket erişte makarna
1 adet kuru soğan
2 adet kabak
5 dilim dana jambon ya da salam
1 su bardağı tost kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
4 adet yumurta
Yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
Tuz- Karabiber
Doğum günü kurabiyeleri
Yapılışı:
Jöleyi suda eritin. Nişasta, limon suyu, pudra şekeri ve sıvıyağla birlikte hamur yaparak, naylon torbada buzdolabında 1 gece bekletin. Margarin, pudra şekeri, yumurta sarısı ve unla bisküvi hamurunu hazırlayın. 1 saat dinlendirip, 1 cm kalınlığında merdaneyle açarak, kalıplarla kesin. Yağlı kağıt yaydığınız tepsiye dizip, 175 derece ısıttığınız fırında pişirin.
Süs hamurunu değişik renk gıda boyalarından bir kürdan ucuyla alıp renklendirerek, bisküvilerin üzerine süslemeler yapın.