Paylaş
MOR HAVUÇ ÇORBASI (6 KİŞİLİK)
NE LAZIM?
* 3 mor havuç (150-160 gr)
* 1 ufak patates
* 1 soğan
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 5.5 su bardağı içme suyu
* 1 çay kaşığı tuz
* Karabiber
* 1/2 paket (100 ml) bitkisel krema
NASIL YAPARIM?
* Patatesi ve soğanı soyup yıkadıktan sonra küp küp doğrayın ve bir tencereye koyun.
* Havuçların dışını hafifçe kazıyıp ucunu kesin ve yıkayıp ince halkalar halinde dilimleyin. Tencereye koyup, üzerine içme suyunu aktarın.
Ara sıra karıştırarak, havuçlar yumuşayıncaya dek pişirin. Mor havuç biraz geç pişer, gerekirse 1 su bardağı sıcak su ilave edebilirsiniz.
* Tüm malzemeler pişince tuz ve karabiberini ekleyip blender’dan çekin. Tekrar tencereye aktarın, bitkisel kremanın tamamını katıp karıştırın. Servis ederken dilerseniz üzerine biraz daha krema gezdirebilirsiniz.
PANCAR ÇORBASI (8 KİŞİLİK)
NE LAZIM?
* 3 orta boy pancar (elma büyüklüğünde)
* 1/2 adet orta boy patates
* 1 soğan
* 2 yemek kaşığı pirinç (veya iri bulgur)
* 2 yemek kaşığı elma sirkesi
* 3 diş sarımsak
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 6-7 su bardağı içme suyu
* 1 çay kaşığı tuz
* Karabiber
Üzeri için
* Kabak çekirdeği içi
NASIL YAPARIM?
* Patates ve pancarı (varsa eldiven kullanabilirsiniz) soyun. Tencereye kuşbaşı et büyüklüğünde doğranmış patates ve pancarları, yemeklik doğranmış soğanı ve iri doğranmış sarımsağı koyun. Pirinci yıkayıp onu da tencereye katın.
* Zeytinyağı, tuz, karabiber, sirke ve içme suyunu ekleyip orta ısılı ateşte karıştırarak pişirin.
* Kaynayınca altını kısın ve en az 25-30 dakika pişirin.
* Ocaktan alıp, blender’da çekin. Kabak çekirdeği içi ve taze çekilmiş karabiberle süsleyip sıcak sıcak servis edin.
Paylaş