Paylaş
Süt, sıvıyağ, tuz ve karbonatı ekleyip unu da yavaş yavaş ilave edin. Yoğurmaya başlayın. Kulak memesinden daha yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz.
Şerbet için su ve toz şekeri bir tencereye koyup orta ısılı ateşte, kaynayıncaya kadar ısıtın.
Kaynamaya başlayınca limon suyunu aktarıp ocağın altını kısın. 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumasını bekleyin.
Diğer taraftan sıvıyağı dar ve uzun bir tencereye koyup orta ısılı ateşte kızdırın.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın, bunları hafif unlu tezgahın üzerinde yuvarlayarak uzatın. Hamur kurşun kalem kalınlığına gelinceye kadar uzatıp inceltin.
Hamurları, 10-12 santim uzunluğunda parçalar oluşacak şekilde kesin.
Şeritlere kurdele şekli verip kızgın yağda çevirerek kızartın.
(Hamur parçalarını halka şeklinde ya da istediğiniz başka şekillerde de hazırlayabilirsiniz.)
Kızarttığınız sıcak hamurları soğuk şerbetin içine atıp birkaç dakika bekletin.
El süzgeciyle şerbetten aldığınız tatlıların üzerine bol bol ceviz içi serpiştirerek servise sunun.
Malzeme listesi
- 1 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- Yaklaşık 3,5 su bardağı un
Şerbet için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 2 bardak su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Ayrıca,
- 2 su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 2 su bardağı sıvıyağ
Paylaş