Sandviçin önemini unutmayın

Çocukların ve gençlerin en sevdiği yemekler arasında soğuk ve sıcak sandviçler de çok önemli bir yer tutar.Hatta, sandviç gibi çabuk ve kolay hazırlanan yemekleri, çocukların tercih ettiği beslenme şeklinin en önemli parçası olarak da niteleyebiliriz. Size sandviç hazırlama konusunda bazı önerilerim olacak. Öncelikle, sandviç ekmeğinin üzerine ince bir tabaka halinde tereyağı, süzme yoğurdu, eritme peyniri, hardal, mayonez gibi lezzetlendiricilerden birini sürebilirsiniz. Arasına da domates, peynir, salam, ton balığı, sosis, ızgara tavuk, bonfile, biftek, köfte gibi malzemelerle çeşitli kombinasyonlar uygulayabilirsiniz. Sandviçin arasına bazen biber ya da patlıcan kızartması veya muz dilimlerini koyarak hoş sürprizler de hazırlayabilirsiniz.Etleri kızartırken, besleyici özelliklerinin gitmemesi için yağını iyice kızdırmayı unutmayın. İkinci bahar pastası8 kişilikHazırlama süresi 25 dakikaPişirme süresi 10 dakikaMalzeme listesi50 adet bebe bisküvisi4 adet elma1 su bardağı çekilmiş ceviz içi 1 çay kaşığı tarçınKreması için1 paket vanilyalı hazır puding1 paket toz krem şanti1 su bardağı soğuk sütÖnce, krem şantiyi ve 1 su bardağı soğuk sütü mikserin yüksek devriyle 5-6 dakika kadar çırpın. Diğer taraftan, vanilyalı pudingi üzerindeki tarife uygun şekilde pişirin. Ilınınca çırpılmış, krem şantiyi ekleyip mikserle 2- 3 dakika daha çırpın. Soğuması için buzdolabında bekletin. Bebe bisküvilerini robotta çekip un haline getirdikten sonra dövülmüş fındık ve tarçınla karıştırın. Son olarak, elmaları soyup rendeledikten hemen sonra bisküvili karışıma ilave edip tekrar karıştırın. Şimdi de 12-15 cm çapında 5-6 adet cam kasenin içini streç film veya temiz buzdolabı poşetiyle kaplayın. Elmalı ve bisküvili karışımı elinizle iyice bastırarak kaselere yerleştirin. Kaseleri buzdolabında 3 saat kadar bekletip çıkardıktan sonra servis tabağına ters çevirerek üzerlerindeki naylonları çıkarın. Pudingli krem şanti karışımını bir spatula yardımıyla düzgünce pastaların üzerine sürüp renkli şekerlemelerle süsleyin. Buzdolabında yarım saat daha beklettikten sonra servise sunun.Patatesli kalamar salatası8 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaPişirme süresi 35 dakikaMalzeme listesi300-350 gr dondurulmuş kalamar2 yemek kaşığı sirke 2 adet orta boy patates (haşlanmış)2 adet orta boy domates1/2 demet dereotu (incecik kıyılmış)1/2 demet roka (incecik kıyılmış)Sosu için1 adet limonun suyu1 kahve fincanı zeytinyağı1 yemek kaşığı sirke3 adet sarımsak (dövülmüş)1 çay kaşığı tuzÖnce, bir tencerede su kaynatıp iki yemek kaşığı sirke ilave edin. Kalamarları bu suda yumuşayıncaya kadar, 30-35 dakika pişirip süzün. (kalamarları donmuş haldeyken de kaynayan suya aktarabilirsiniz) Sos için; dövülmüş sarımsak, tuz, limon suyu, sirke ve zeytinyağını küçük bir kasede çırpın. Şimdi, kalamarları bu sosun içerisine aktarıp karıştırın. Üzerine küp küp doğradığınız domates ve patatesleri, incecik kıydığınız maydanoz ve rokayı ekledikten sonra hepsini sosun içinde iyice karıştırıp servis tabağına alın. Tüm malzemelerin sosu çekmesini bekleyip servise sunun. Not: İsterseniz, taze kalamarı haşlayıp salatasını aynı şekilde yapabilirsiniz.
Yazarın Tüm Yazıları