Günümüzde sağlıklı ya da bilinçli beslenmenin ne kadar önemli olduğu sık sık vurgulanıyor.
Peki, hiç sağlıklı düşünmenin ömrünüzü uzatacağını düşündünüz mü? İnsanın iyimser olması, pozitif düşünüp sürekli gülümsemesi uzun bir hayat için gereklidir. Uzun yıllar yaşayan ve hala genç kalabilenler, genelde neşeli, çevrelerine pozitif elektrik yayan insanlardır.
Araştırmalar, her şeye sinirlenen, olumsuz düşünen, alıngan, her şeye küsen, takıntılı insanların organlarının zamanından önce yıprandığını ortaya koyuyor. 110 yaşını aşan rahmetli Mustafa dedemin hiçbir zaman şikayet etmeyen halini, hep gülümseyen, sevecen yüzünü hatırladıkça uzun yaşamın sırrını daha iyi anlıyorum.
Bendeniz de sürekli tebessüm etmekten çok hoşlanan, pozitif düşünmek için hep gayret eden, her yeni doğan güne gülümseyerek merhaba diyebilen biri olarak, belki dedemin genetik mirasından faydalanabilirim diye düşünüyorum.
Rokalı tavuk yahnisi
6 kişilik
Hazırlama süresi 10 dakika
Pişirme süresi 30 dakika
Malzeme listesi
6 adet tavuk baget
1 demet roka (yaklaşık 60 gr)
1 demet maydanoz
12 diş sarmısak
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 kahve kaşığı kekik, kırmızı toz biber (1 tatlı kaşığı)
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı hardal
Roka ve maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğrayarak bir kenarda bekletin. Unu bir tabağa yayıp bagetleri una iyice bulayın. Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırıp bagetleri kısık ateşte çevirerek kızartın. Üzerine, doğradığınız sarmısakları ilave edip karıştırarak birkaç dakika kavurun. Tuz, karabiber, kekik ve kırmızı toz biberi serpiştirip hardalı da ekledikten sonra, karıştırarak 2-3 dakika daha kavurun. İncecik doğradığınız rokayı, maydanozu ve 1 su bardağı suyu da ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık atşte 15 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın. Pilav ya da makarnayla birlikte servise sunun.
Çikolata soslu kalp kurabiye
8 kişilik
Hazırlama süresi 30 dakika
Pişirme süresi 20 dakika
Malzeme listesi
250 gr bitkisel margarin (yumuşamış)
3 Türk kahvesi fincanı pudra şekeri
2 yemek kaşığı dolusu kakao
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Sos için
2 su bardağı su
6 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı neskafe
Süslemek için
Fındık ya da badem
Yumuşamış margarin, pudra şekeri, kakao ve vanilyayı yoğurma kabında karıştırın. Üzerine unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Üzerini örterek hamuru 20 dak. dinlendirin. Hazırladığınız hamuru tezgahın üzerinde merdane yardımıyla, yarım santim kalınlığında açın. Hamurdan kalp şeklindeki kalıplarla parçalar keserek, şekilli hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizin. 5 dak. önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında 20 dak. pişirip çıkardıktan sonra soğutun. Diğer taraftan, çikolatalı sos için; su, toz şeker, nişasta, kakao ve neskafeyi küçük bir tencereye aktarın. Sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirdikten sonra 1-2 dakika daha kaynatıp ılınması için bekleyin. Ilınınca mikserle 2-3 dak. çırpın. Soğuk haldeki kurabiyelerin bir tarafını hazırladığınız bu sosa batırıp servis tabağına dizin. Üzerlerine çekilmiş fındık içi ya da badem serpiştirip servise sunun.