PaylaÅŸ
Böylece safran o canlı altın sarısı rengini suya verecektir. Safranı suda 5 dakika bekletin.
Diğer taraftan tereyağını orta boy bir tencerede eritin. Üzerine incecik doğradığınız soğanları ekleyip orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 3-4 dakika kadar kavurun.
Tencereye cam kasede beklettiğiniz safranı suyuyla birlikte aktarın. Tuz ve karabiberi serpip sosu 2-3 dakika pişirin.
Üzerine ılık haldeki tavuk suyunu ve kremayı aktarın.
Sık sık karıştırarak, sos kaynayıncaya kadar pişirin.
Sos kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alın.
Makarnayı büyük bir tencerede kaynayan bol tuzlu suda, 10-12 dakika kadar haşlayıp süzün.
Aynı tencereye aktardığınız makarnanın üzerine sıcak haldeki safran sosu gezdirip karıştırın. Rendelenmiş peyniri de ilave edip
karıştırın.
İnce kıyılmış maydanozla süsledikten sonra mutlaka sıcak olarak servise sunun.
Not: Safran bulamazsanız makarnaya 2 çay kaşığı hint safranı (zerdeçal) da katabilirsiniz.
Malzeme listesi
- 1 paket fettuccini makarna  (Uzun şerit makarna da kullanabilirsiniz.)
Safran sosu için;
- 1 yemek kaşığı safran
 (Mısır püskülü şeklinde, sarı-kırmızı renkli)
- 4 yemek kaşığı kaynar su
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 adet orta boy kuru soÄŸan
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
- 2 su bardağı ılık tavuk suyu
- 1 paket hazır süt kreması (200 ml)
- 1 su bardağı rendelenmiş permasan peyniri
 (Mihalıç, eski kaşar ya da İzmir teneke tulumu da kullanabilirsiniz.)
- 1 demet maydanoz
4 kiÅŸilik         Â
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
PaylaÅŸ