Paylaş
Sosunu hazırlamak için zeytinyağı ve salçayı bir kâseye aktarın. Üzerine yoğurt ve limon suyunu ekleyip tuz, karabiber, kuru kekik ve naneyi ilave edin. Çatal yardımıyla iyice çırpın. Biberiyeyi de ekledikten sonra sosu elinizle ya da fırça yardımıyla etlerin her tarafına sürün. Et parçalarını bu sosta en az 2-3 saat beklettikten sonra sosla birlikte düdüklü tencereye koyun.
Üzerine soğan, havuç ve sarımsağı ekleyip sıcak suyu aktarın. Tencerenin kapağını sıkıca kapatıp orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Düdüklü tencereden buhar çıkmaya başlayınca ocağın altını hemen kısın ve etleri kısık ateşte 30 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Tencere soğumaya başlayınca tencerenin kapağını açın ve içine elma dilimi şeklinde dilimlenmiş patatesleri aktarın. 2 su bardağı daha sıcak su ilave edip tencerenin kapağını hafifçe kapatın ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ocaktan alıp sıcak sıcak servise sunun.
MALZEMELER
- 1 adet kuzu kol eti (1400-1500 gr ağırlığında) (kemikli iri et şeklinde
6-7 parçaya ayrılmış olmalı)
- 10 diş sarımsak
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 5 su bardağı sıcak su
Sos için:
- Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
- 2 çay kaşığı tuz, karabiber, kuru kekik
- Varsa 2 yemek kaşığı kuru biberiye
Ayrıca:
- 3 adet orta boy patates
Paylaş