Paylaş
Sütü ve rendelenmiş kaşarı ekleyip çatal yardımıyla pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Soyup rendelediğiniz kabak ve havucu da ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırdığınız tavuğu bu sosa bulayıp karıştırın.
Fırına dayanıklı bir borcamın ya da porselen kabın içini sıvıyağla iyice yağlayın. Tavuğu sosuyla birlikte bu kaba aktarın. Üzerine de galeta unu serpiştirin.
Tavuğu 5 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında en az 35-40 dakika, üzeri yer yer kahverengi oluncaya kadar pişirip çıkarın. Fırından alıp sıcak sıcak ve pilav, püre ya da makarna yanında servise sunun.
Malzeme listesi
- 3 adet tavuk göğüs eti
(3 adet but fileto da kullanabilirsiniz)
- 1 adet orta boy dolmalık yeşil kabak
- 1 adet ince uzun havuç
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
Sos için;
- 1 paket kremalı mantar çorbası
- 1 paket hazır süt kreması (200 ml)
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı rendelenmiş taze kaşar
- 2 yemek kaşığı galeta unu
Paylaş