Nohutlu patlıcan musakkası

Patlıcanları 5 santim kalınlıkta halka şeklinde doğrayın, daha sonra kestiğiniz halkaları dik oturtup yukarıdan aşağı olacak şekilde dilimleyin. Bol yağda kızartın.

Haberin Devamı

Karnıyarık tenceresine dizin. Bu arada kıymayı ayrı bir tavada suyunu verip, çekinceye dek en az 10 dakika kavurun. Tuz, karabiber, domates suyu ve nohudu da katıp 5 dakika daha kavurun. Ocaktan alın.

Kızarmış patlıcanların üzerine kıymalı harcı yayın. İnce halka domatesleri dizin. Suyunu da döküp, ocakta kısık ateşte 25-30 dakika pişirin. Maydanoz serpip servis yapın.

MALZEMELER

- 6 adet ince uzun patlıcan

- 400 gr yağsız kıyma

- 1 çay bardağı rendelenmiş domates

- 2 su bardağı nohut

- Tuz, karabiber

- 2 su bardağı sıcak su

- Sıvı yağ

- 2 adet domates

- 1 demet maydanoz

Yazarın Tüm Yazıları