Mevsimindeyken bol bol patlıcan ve kabak yiyelim

Akşam yemeği için hem sebzeli hem köfteli bir yemek şahane olur. Ama canınız soğuk bir şeyler isterse tavsiyem, kabak ve cevizli bir atıştırmalık...

Haberin Devamı

(6 kişilik)
NE LAZIM?

* 4-5 patlıcan
* 500 gr dana döş kıyma (tek çekim)
* 1 iri soğan * 12-15 diş sarımsak
* 4-5 domates
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 2 yemek kaşığı un
* 1/2 su bardağı top sumak
* 2 su bardağı kaynar su
* 1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
* 2 çay kaşığı tuz
* Karabiber, toz kırmızı biber, yenibahar, tarçın

Mevsimindeyken bol bol patlıcan ve kabak yiyelim

NASIL YAPARIM?

Top sumağı bir tencereye koyup üzerine 2 bardak kaynar suyu ilave edin. Orta ateşte 10 dakika kaynatıp ocaktan alın.

* Patlıcanların kabuklarını alacalı şekilde soyun, uzunlamasına 2’ye bölün ve kuşbaşı doğrayın. Su dolu geniş bir kaba bolca tuz koyup patlıcanları acısı çıkana kadar bu suda bekletin.

Haberin Devamı

* Kıyma, tuz, karabiber, toz biber, tarçın ve yenibaharı bir kapta birleştirin. Soğanı rendeleyip kıymaya katın ve iyice yoğurun.

* Kıymadan yeşil erikten küçük olacak şekilde köfteler yapın ve hepsini 2 yemek kaşığı un serpilmiş bir tepsiye alın.

* Bu arada orta boy bir tencereye zeytinyağı, biber salçası ve rendelenmiş domatesleri koyun. Sarımsakları pirinç tanesi şeklinde doğrayıp ilave edin. Orta ısılı ateşte sık sık karıştırarak bu sosu pişirin..

* Sos kaynadıktan 2-3 dakika sonra 10 bardak sıcak su ilave edin.

* Su kaynamaya başlayınca köfte ve patlıcanları yavaş yavaş tencereye aktarın. Ara sıra karıştırarak en az 30 dakika, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

* Kaynattığınız sumak suyunu tel süzgeçten geçirip yemeğe ilave edin. Bu şekilde 10 dakika daha pişirip ocaktan alın, sıcak sıcak servise sunun.

Mevsimindeyken bol bol patlıcan ve kabak yiyelim

AVOKADOLU-CEVİZLİ RULOLAR

(4 kişilik)
NE LAZIM?
* 3-4 adet orta boy dolmalık kabak

* 1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı İç harcı için;

* 1 olgun avokado * 200 gr labne peyniri

* 1 su bardağı ceviz içi (ince ince çekilmiş)

* 2 yemek kaşığı limon suyu

* 1 çay kaşığı tuz * Pul biber

Haberin Devamı

NASIL YAPARIM?

* Kabakların dış kabuğunu kazıyıp yıkayın. İncecik, uzun şekilde dilimleyin. Kızartın veya üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürüp 200 derece önceden ısıtılmış fırında yumuşayıncaya dek pişirin.

* Avokadoyu püre yapın. Limon suyu, tuz, pul biber, labne ve ceviz içiyle karıştırın.

* Harcı kabakların uç kısmına koyup rulo şeklinde sarın. Dilerseniz üzerlerine doğranmış biberler koyabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları