Paylaş
Unu azar azar ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru oda sıcaklığında 60 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru 12 eşit parçaya-bezeye ayırın. Bezeleri hafif unlu tezgahın üzerinde yemek tabağı büyüklüğünde açıp eritilip ılıtılmış yağla yağlayın.
Yufkaların dört ucunu üzerine bohça gibi katlayıp yufka büyüklüğünde açın. Sulandırılmış haşhaş ezmesini yufkaların her tarafına dağıtıp aynı şekilde katlayın ve buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
Hamuru buzdolabından çıkarın ve 35-40 santim çapında açın. 4 eşit parçaya bölüp hazırladığınız içi bu parçalara paylaştırın. Parçalardan her birini iri sigara böreği şeklinde sarıp üzerine artan yağı sürün. Bütün hamurlara aynı işlemi uygulayın. Ruloları fırın tepsisine dizip 180 dereceye ayarladığınız fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak sıcak servise sunun. İç harcını hazırlamak için; yağı ve yemeklik incecik doğranmış soğanı 2-3 dakika kavurun. Haşlanmış mercimeği katıp tuz ve biberi serpin. 2-3 dakika daha kavurup ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
Malzeme listesi
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 çay kaşığı karbonat
- 2 çay kaşığı tuz
- yaklaşık 4 su bardağı un
- ayrıca yarım su bardağı haşhaş ezmesi
(macun şeklinde çekilmiş haşhaş)
- 250 gr bitkisel margarin
İç harcı için;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 su bardağı haşlanmış mercimek
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
Paylaş