Paylaş
Benim gibi pek çok yazarın ve yayınevinin de fuara aynı heyecanla ve iştahla katıldığını görmek de muhteşemdi. Anadolu’nun sıcak, misafirperver insanları fuarda da beni yalnız bırakmamış, uzun kuyruklar oluşturmuşlardı.
Genci, yaşlısı, kadını, erkeği, öğrencisi, ev hanımıyla pek çok okuyucum imza almak ve fotoğraf çektirmek için ayakta dakikalarca bekledi. Kiminin kolunu imzaladım, kiminin heyecanla uzattığı kitabı. “Annemin selamı var” diyen de oldu, “Sizin büyük hayranınızım” diyen de.
Malatya’nın, daha doğrusu Anadolu’nun güzel, açık gönüllü, güler yüzlü insanlarını görünce ne yorgunluk kaldı, ne endişe. Onların sıcaklığı sarıp sarmaladı beni ve ne kadar eşsiz bir coğrafyada yaşadığımızı bir kez daha hatırlattı.
Yardım etmek, bir şeyler söylemek, sevgilerini bildirmek için hiç aceleleri yoktu. Hayatı ayrıntılarıyla birlikte yaşayan, büyük şehrin o bitmez tükenmez telaşından uzak insanlardı onlar. Samimi, saygılı ve heyecanlıydılar.
Bu heyecan bana ve bütün katılımcılara da geçti ve muhteşem bir kitap fuarı yaşamış olduk. Fuara katılan tüm Malatyalılar aracılığıyla Anadolu’nun sıcacık insanlarına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.
PORTAKALLI KAKAOLU PARFE
Yumurta aklarını derin bir kaba aktarın. Mikserin yüksek devriyle iyice katılaşıp kar gibi oluncaya kadar 8-9 dakika çırpın. Yumurta sarılarını ve rendelenmiş portakal kabuğunu ayrı bir kapta mikserle köpük köpük oluncaya kadar 1-2 dakika çırpın.
Diğer taraftan kremşanti, soğuk süt ve toz şekeri başka bir kapta 3-4 dakika kadar çırpın. Üzerine kakaoyu ve vanilyayı katıp karıştırdıktan sonra buzdolabında bekletin.
Şimdi yumurta aklarının içine yumurta sarılarını yavaş yavaş aktarın. Tahta bir kaşık ya da spatula yardımıyla buzdolabından çıkardığınız kremşantiyi de yumurtaların içine aktarıp hafif hafif karıştırmaya devam ederek malzemeleri birbirine yedirin.
Yuvarlak ve derin bir kabın içini buzdolabı poşeti ya da streç filmle kaplayın. Üzerine hazırladığınız kremalı karışımı aktarıp buzdolabının derin dondurucusunda 5-6 saat ya da bir gece bekletin.
Parfeyi dondurucudan çıkarıp sıcak su dolu bir kabın içine oturtun. 1-2 dakika içinde parfe kalıbından ayrılacaktır.
Parfeyi yuvarlak bir servis tabağına ters çevirin. Üzerindeki naylonu sıyırıp atın. İsterseniz sos için taze mevsim meyvelerinin üzerine biraz pudra şekeri ilave edip robotta çekerek püre haline getirin. Hazır çikolatalı ya da meyveli soslardan da kullanabilirsiniz.
Parfeyi oda sıcaklığında birkaç dakika bekletip keskin bir bıçakla dilimleyin. Hindistancevizi ya da rendelenmiş çikolata serpip servise sunun.
Malzeme listesi
- 4 adet yumurta (Oda sıcaklığında beklemiş olmalı. Ayrıca akları ve sarıları ayrılmalı.)
- 2 poşet toz kremşanti (75 gr x 2 adet)
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 adet portakalın kabuğunun rendesi
Paylaş