Layıkıyla Çin mutfağı: Çin Çin

Damaklarımız son yıllarda dünya mutfaklarıyla şenleniyor. Ülkemizde açılan yeni restoranlar sayesinde Türk insanı başka ülkelerin mutfaklarını tanıma şansı yakaladı.

Haberin Devamı

Bundan birkaç yıl önceye kadar “yabancı mutfak” dendiğinde aklımıza yalnızca Amerikan yeme içme tarzının vazgeçilmezleri; kırmızı ve beyaz etli burgerler, patates kızartmaları, milkshake’ler gelirken şimdi İstanbul’un hemen her semtinde örneğin bir Çin restoranı bulmak mümkün.

Ama Çin mutfağını layıkıyla uygulayan mekan sayısı öyle çok değil.

İşte Çin Çin, bu mutfağı gerçek anlamda uygulayan, gidip de hayal kırıklığına uğramayacağınız Çin restoranlarından biri.

Sahibi Özen Kulaçoğlu zaten çok sevdiği Çin mutfağını sağlıklı, lezzetli ve heyecanlandırıcı olduğu için restorana taşıma kararı almış. Çin Çin 2009’da açılmış ve açıldığından beri aynı Çinli aşçılarla yoluna devam ediyor.

Soya sosu ve dışarıdan alınması zaruri olan malzemeler hariç bütün soslar ve yemekler restoranın kendi üretimi. Tofuyu, mantıyı ve noodle’ı kendilerinin yaptığını belirtiyor Özen Hanım ve “Sloganımız; bi tadımıza bakın” diyor.

Geçen yaz keşfettiğim Çin Çin’de acılı ekşili çorbaya, çeşitli soslarla lezzetlendirilmiş noodle’lara ve dana etli mantıya bayıldım.

Ana yemek, pilav ve içeceği fast food fiyatına tadabileceğimi öğrendiğimdeyse daha da mutlu oldum.

Peki ama nerede bu Çin Çin diyenlere; Taksim’den Tünel’e giderken sağdan ikinci sokakta. Elbette ki evlere servisleri de var.
cincinrestaurant.com.tr de internetteki adresleri.

Haberin Devamı

MERCİMEKLİ GÜMÜLCİNE MAKARNASI

Sosu hazırlamak için incecik yemeklik doğradığınız soğanları, biberleri ve incecik kıydığınız sarmısakları orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun.

Sürekli karıştırarak 3-4 dakika kadar kavurun.

Unu serpiştirip karıştırmaya devam ederek 1 dakika daha kavurun.

Salçayı hemen ilave edip iyice karıştırarak 30 saniye daha pişirdikten sonra 1 su bardağı sıcak suyu katın.

Hızla karıştırıp unun topaklanmasına engel olun.

Üzerine iyice yıkayıp süzdüğünüz mercimeği ekleyin.

Kalan 4 su bardağı sıcak suyu da ilave edin.

Tuz, karabiber, kuru fesleğen ve toz şekeri ilave edip sık sık karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.

Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp arada sırada karıştırarak mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın.

Makarnayı kaynayan bol tuzlu suda 10-12 dakika kadar haşlayıp süzün.

Tekrar aynı tencereye aktarıp üzerine mercimekli sosu gezdirin ve karştırın.

İncecik kıydığınız maydanozla süsleyerek servise sunun.

Not: Bu yemeğe, varsa 2 adet küp doğranmış domates de çok yakışır.

Haberin Devamı

1 paket spagetti makarna (Herhangi bir cins makarna kullanabilirsiniz.)
Sos için;
2 su bardağı yeşil mercimek
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet orta boy
kuru soğan
1 adet kırmızı uzun dolmalık biber
3-4 diş sarmısak
1 yemek kaşığı
domates salçası
4 çay kaşığı un
5 su bardağı sıcak su
2 çay kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz, karabiber, kuru fesleğen
Yarım demet maydanoz

Yazarın Tüm Yazıları