KöpoÄŸlu Mancası Rumeli

Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Kömür ya da ocak ateşinde iyice yumuşayıncaya kadar közleyip kabuklarını soyun. (Patlıcanların kabukları kolayca soyuluyorsa pişmiş demektir.)

Haberin Devamı

Derin bir kaba 4 su bardağı su ve 1 adet limonun suyunu aktarıp közlenmiş patlıcanları bu suda yaklaşık 15 dakika bekletin. Böylece patlıcanların kararmasını engellemiş olursunuz. Patlıcanları süzüp keskin bir bıçakla incecik doğradıktan sonra derin bir kaba koyun.
Diğer taraftan soyduğunuz domatesleri tavla zarı formunda doğrayın. Kuru soğanları incecik yarımaylar halinde doğrayıp tuzla ovarak yumuşattıktan sonra ekleyin.
Sarmısakları dövün. Yeşil biberlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. Hazırladığınız bu malzemeleri salata tabağına alın. Üzerine ayıklayıp incecik doğradığınız maydanozu ekledikten sonra malzemeleri iyice karıştırın.
Tuz, ayçiçek yağı ve limon suyunu bir kasede çatal yardımıyla iyice çırparak üzerine aktarın. Son olarak, patlıcanları da salataya ilave edip karıştırın. Soğuk soğuk servise sunun.

Haberin Devamı

Malzeme listesi

- 6 adet orta boy
kemer patlıcan
- 2 adet orta boy domates (isteğe bağlı)
- 2 adet orta boy kuru soÄŸan
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 diş sarmısak
- 2 adet yeÅŸil sivri biber
- 1 demet maydanoz
Sos için;
- 6 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz

4 kiÅŸilik         Â

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Yazarın Tüm Yazıları