Paylaş
Kırmızı dolmalık biberin ve yeşil biberlerin saplarını kesip tohumlarını ayıkladıktan sonra uzunlamasına dörde bölün ve küp küp doğrayın. Sarmısakları soyup pirinç tanesi büyüklüğünde dilimleyin.
Kıymayı ve zeytinyağının yarısını orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerinde sürekli karıştırarak 3-4 dakika kavurun.
Soğan, sarmısak ve biberleri de katıp karıştırmaya devam ederek 3-4 dakika daha kavurun.
Salça, tuz, karabiber ve yenibaharı ilave edip 1-2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
Sıvıyağı orta boy bir tavaya koyup kızdırın. Kabakları kızgın yağda önlü arkalı hafifçe kızartın. Geniş bir tencerenin dibine bir sıra kabak dizip üzerine kıymalı harcı yayın.
Kalan kabakları da dizdikten sonra 2 su bardağı sıcak suyu da tencerenin kenarından ekleyin. Varsa 1-2 adet domatesi incecik dilimleyip üzerine yerleştirin.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte, kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberini kontrol edip bol maydanoz ya da dereotuyla süsleyerek servise sunun.
Malzeme listesi
- 5 adet orta boy ince dolmalık kabak
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet kırmızı dolmalık biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 250-300 gr az yağlı dana kıyma
- 2-3 adet yeşil çarliston biber
- 4 çay kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
- 2-3 diş sarmısak
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı yenibahar
Kızartmak için;
- 1 çay bardağı sıvıyağ
Paylaş