Paylaş
NOHUTLU-BAHARATLI KARNABAHAR (4 KİŞİLİK)
NE LAZIM?
* 1 karnabaharın yarısı (650-750 gr)
* 1 iri soğan
* 1 kurutulmuş acı biber
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı (veya 1 yemek kaşığı tereyağı)
* Tuz
* 1 su bardağı su
* 1 su bardağı süt
* 1.5 su bardağı nohut (haşlanmış)
Baharat karışımı için
* 1’er çay kaşığı toz kişniş, kimyon, karabiber, köri, kırmızı biber, zencefil
* 1’er tatlı kaşığı toz zerdeçal, toz sarımsak
NASIL YAPARIM?
* Karnabaharı ufak parçalara ayırıp yıkayın ve süzün.
* Tüm baharat çeşitlerini bir tencereye koyup ocağı açın. Orta ateşte bir tahta kaşıkla 2-3 dakika kavurun. Böylece aromasını daha çok verecektir.
* Üzerine yemeklik doğranmış soğanı, zeytinyağı ve kurutulmuş acı biberi ekleyip 2 dakika daha karıştırın.
* Karnabaharları, su ve sütü de ekleyin. Ara sıra karıştırarak karnabaharlar yumuşayıncaya kadar 22-25 dakika pişirin.
* En son haşlanmış nohudu ve tuzu katın. Yemeği 10 dakika daha pişirip ocaktan alın, sıcak sıcak servis edin.
BİR NOT
Bu yemeğin baharat karışımına 2 karanfil, 3 kakuleyi havanda dövüp eklerseniz Hindistan’ın ‘garam masala’sını elde etmiş olursunuz.
ETLİ KEREVİZ (4 KİŞİLİK)
NE LAZIM?
* 500 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
* 3 orta boy kereviz
* 1 iri soğan
* 1 havuç
* 1 çay bardağı haşlanmış nohut
* 6-8 su bardağı sıcak su
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1’er çay kaşığı tuz, kırmızı biber, karabiber
Kestirme sosu için
* 1 limonun suyu
* 1 yumurtanın sarısı
* 3 tatlı kaşığı un
NASIL YAPARIM?
* Kerevizleri soyup halka halka dilimleyin, bol limon sıkılmış suya koyun.
* Eti tencereye alın, orta ateşte sürekli karıştırarak 8-10 dakika kavurun. Zeytinyağı, küp küp doğranmış havuç ve yemeklik doğranmış soğanı katın. 5 dakika sonra 6 su bardağı sıcak suyu ilave edip tuz ve diğer baharat çeşitlerini ekleyin. Kaynamaya başlayınca altını kısın.
* Etler yumuşayınca ocağın altını biraz kısın. Suyu süzülmüş kerevizleri ve nohudu katın. Suyu azalmışsa 2 bardak sıcak su ekleyip kerevizler yumuşayana kadar pişirin.
* Kestirme sosu için limon suyu, yumurta sarısı ve unu bir kâsede çırpın. Yemeğin suyundan 3 kaşık alıp sosa katın. Ilınan sosu tencereye yavaş yavaş aktarın.
* Yemeği ara sıra karıştırarak 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Sıcak servis edin.
Paylaş