Kartalkaya kebabı

Kuşbaşı kuzu etlerini kendi suyuyla ve kendi yağıyla döküm tencerede veya dibi kalın çelik bir tencerede en az 15 dakika sürekli karıştırarak suyunu verip yeniden çekene kadar kavurun.

Haberin Devamı

Arpacık soğanları, ikiye bölünmüş sarımsakları, zeytinyağı ve tereyağını katıp 10 dakika daha pişirin. Soyup kuşbaşı et formunda küp küp doğradığınız havuçları atıp 5 dakika kavurun. En sonunda kuşbaşı doğranmış kabakları ekleyin. 1 su bardağı sıcak suyu da ilave edip kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın. Gerekirse 1 su bardağı daha sıcak su katın. En son tuz ve karabiberi katıp ocaktan alın.

Bu arada 15*15 cm’lik dondurulmuş hazır milföy hamurlarını mutfak tezgâhına yan yana serin. 10 tane milföy hamurunun üzerini 12 cm çapında bir bardak ağzı veya kalıpla kesip yuvarlak hamurlar çıkarın. Diğer 10 adet milföy hamurunu önce 12 cm’lik kalıbınızla kesin, sonra da çıkan yuvarlak halkanın üzerine 8-10 cm’lik başka bir kalıp koyarak tekrar kesin. Böylece ortası boş bir hamur çemberi elde edeceksiniz. Bu hamur çemberini ilk başta kestiğiniz yuvarlak milföy hamurlarının üzerine oturtun.

Haberin Devamı

Şimdi elinizde kenarları yüksek, ortası havuz gibi milföy hamurları olacaktır. Fırını 200 derecede alt üst konuma getirip, 5 dakika önceden ısıtın.

Yuvarlak milföy hamurlarını pişirme kâğıdının üzerine dizin ve sıcak fırında kabarıp kızarıncaya kadar 25 dakika pişirin.

Çıkarın, kenarları kabaran milföy hamurlarının ortasındaki havuz kısmına sebzeli etleri paylaştırın. Bir servis tabağına dizin, dereotu ile süsleyerek servise sunun.

MALZEMELER

- 20 adet milföy hamuru

- 1 kg kuşbaşı kuzu eti, sotelik doğranmış orta yağlı

- 2 adet orta boy yeşil kabak

- 2 adet orta boy havuç

- 15-20 adet minik arpacık soğanı

- 1 çay kaşığı tuz, karabiber

- 5-6 diş sarımsak

- 1 yemek kaşığı tereyağı + 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Yazarın Tüm Yazıları