Paylaş
1’er santim kalınlığında halkalar halinde dilimleyip kızgın yağda önlü arkalı hafifçe kızartın ve kâğıt havlu üzerine alın.
Kıyma, 2 yemek kaşığı sıvıyağ ve incecik yemeklik doğradığınız soğanları geniş bir tavaya koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Sürekli karıştırarak 5-6 dakika kavurun.
Tuz ve biberi serpin ve soyup tavla zarı formunda doğradığınız domatesleri ilave edin. Orta ısılı ateşte kaynatın. 5 dakika sonra ocaktan alın.
Sosu hazırlamak için sıvıyağı küçük bir tencereye koyup orta ısılı ateşte kızdırın. Unu ekleyip 2 dakika kavurun. Sıcak sütü de azar azar ilave edin. Tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak kaynatın.
Tuz ve karabiberi serpip sos kaynayınca ocaktan alın. Üzerine yumurtaları kırıp tel çırpıcıyla hızlı hızlı çırpın.
Bir fırın kabına bir sıra kabak, bir sıra kıymalı karışım, tekrar kabak ve yine kıymalı karışım yerleştirin. En üste tekrar kabak yerleştirin.
Hazırladığınız beşamel sosu en üste gezdirip yemeği 180 dereceye ayarladığınız fırına koyun.
Üzeri iyice kızarıncaya kadar, en az 35-40 dakika pişirip çıkarın. Sıcak sıcak servise sunun.
Malzeme listesi
- 5-6 adet orta boy yeşil kabak
- 250 gr az yağlı dana kıyma
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 adet büyük boy kuru soğan
- 2-3 adet orta boy domates
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
Kızartmak için;
- Yarım su bardağı sıvıyağ
Beşamel sos için;
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 3 su bardağı sıcak süt
- 3 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber
Paylaş