Paylaş
O eve taşındığımızın ilk günlerinde bakkala giderken, onu kapısının önüne çöp bırakırken görmüştüm. Kibarca bir ekmek de onun için alıp alamayacağımı sormuştu. Bakkal dönüşü de bana bir şeker vermişti.
Daha sonraları, ne zaman bakkala gitsem kapısını çalıp “bir şey lazım mı” diye sormayı ihmal etmedim. Hatice Teyze’yle olan dostluğum zamanla bütün aileme sıçradı. Yıllar sonra benim sevgili teyzemin çocuğu olmadığını, eşinin de yıllar önce vefat ettiğini öğrendim.
Onu kaybettiğimizde ise bize gelip “senden, sizden çok söz ederdi” diyen çok oldu.
Hâlâ, alışverişi bahane ederek insanlarla iletişim kurmayı ve evden çıkamayan insanlara alışveriş aracılığıyla yardım etmeyi seviyorum. Ve çocuklarıma öğretecek daha değerli bir şey olmadığını düşünüyorum.
Kakaolu mermer kek
Oda sıcaklığında yumuşamış yağı ve tozşekeri derin bir kaba koyun. Mikserin yüksek devriyle krema kıvamına gelinceye kadar, 2-3 dakika çırpın. Oda sıcaklığında beklemiş olan yumurtaları kırıp tekrar çırparak iyice yedirin. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak, ılık sütü de ilave edip çırparak koyu muhallebi kıvamında bir hamur elde edin.
Hamuru ikiye ayırıp birine kakao ve sütü katın ve kaşıkla iyice karıştırın. İsterseniz kakaolu hamura bu aşamada 1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi ekleyebilirsiniz. Diğer taraftan, yuvarlak ve büyük boy bir kek kalıbını iyice yağlayın. Beyaz kek hamurunu kalıbın dibine yayın. Kakaolu kek hamurunu kaşıkla, dairesel hareketler yaparak üzerine yayın.
Keki 5 dakika önceden ısıtıp 160 dereceye ayarladığınız fırında en az bir saat ya da 75 dakika pişirin. Kürdan sokarak pişip pişmediğini kontrol edin. Fırından çıkardığınız kekin soğumasını bekleyip dilimleyerek servise sunun.
Malzeme listesi
- 1,5 su bardağı tozşeker
- 250 gr bitkisel margarin
- 4 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 3,5 su bardağı un
- 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı süt
Paylaş