Paylaş
Esmer şekeri ekleyip mikserin yüksek devriyle, şeker iyice eriyinceye kadar, 3-4 dakika çırpın.
Üzerine yumuşamış margarin ve vanilyayı da ilave edip 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin.
Safran ya da zerdeçalı ılık sütün içine aktarıp kaşıkla karıştırın ve yumurtalı karışımın üzerine aktarın. Bu keke safran çok yakışır.
Zerdeçal ya da hint safranı denilen turmerik de kullanabilirsiniz ama bunlar o güzel sarı rengi vermediği gibi tadı da safrana benzemez.
Rendelenmiş portakal kabuğu ve ceviz içini de ilave edip tüm kek malzemelerini 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin.
Un ve kabartma tozunu başka bir derin kapta elinizle karıştırın. Bir tel süzgeç yardımıyla eleyerek kek hamuruna ekleyin.
Tahta bir kaşık ya da plastik spatula yardımıyla karıştırmaya devam ederek malzemelerin birbirine iyice karışmasını sağlayın.
Elde ettiğiniz koyu boza kıvamındaki hamuru, en az 30 santim çapında kenarları yüksek bir kalıba ya da kelepçeli kek kalıbına aktarın.
Hazırladığınız keki, 5 dakika önceden ısıtıp 175 dereceye ayarladığınız fırında, iyice kabarıp üzeri altın sarısı oluncaya kadar, en az 45 dakika pişirin.
Fırını alt-üst ısıtmaya ayarlayıp, orta rafına keki yerleştirin. Fırından çıkarıp soğumasını bekleyin.
Bu arada hazır pudingi üzerindeki tarife uygun şekilde pişirin. Mikserin yüksek devriyle 3-4 dakika çırpıp ılık hale gelmesini sağladıktan sonra kekin üzerine gezdirin.
Üzerine bolca kakao serpiştirip dilimleyerek servise sunun. İsterseniz, üzerine eritilmiş beyaz çikolata da gezdirebilirsiniz.
Malzeme listesi
- 3 adet yumurta
(Oda sıcaklığında beklemiş olmalı.)
- 2 su bardağı esmer
toz şeker -kahverengi toz şeker- (Veya beyaz toz şeker)
- 200 gr bitkisel margarin (Oda
sıcaklığında iyice yumuşamış olmalı.)
- 1 paket vanilya
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı safran -mısır püskülü şeklinde kırmızı sarı renkli- (Toz zerdeçal da kullanabilirsiniz.)
- 1 adet portakal kabuğunun rendesi
- Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Üzeri için;
- 1 paket vanilyalı hazır puding
(Kakaolu puding de kullanabilirsiniz.)
- 2 yemek kaşığı kakao
Paylaş