Fıstıklı Antep köftesi

Bulguru kenarları yüksek ve geniş bir tepsiye koyun. Üzerine ılık suyu gezdirip bulgurun yumuşayıp kabarması için 5 dakika kadar bekletin.

Haberin Devamı

Üzerine rendelenmiş kuru soğan, kıyma, domates ve biber salçasını ilave edin. Tuz, karabiber ve kimyonu serpiştirip bulgurlu köfte harcını, elinizi sık sık suya batırarak yoğurmaya başlayın.

Harcı en az 5-6 dakika yoğurup yumuşak macun kıvamına getirin.

Son olarak, köfte harcına toz fıstıkları da ilave edip tekrar yoğurun.

Elinizi ıslatarak köfte hamurundan pinpon topu büyüklüğünde parçalar koparın. Parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayıp uzatarak parmak şeklinde köfteler yapın. 

Hazırladığınız köfteleri bir fırın tepsisine dizip fırında ya da kömür ateşinde çevirerek kızartın.

Diğer taraftan, salatayı yapmak için turpları soyup rendeleyin. Üzerine 3 çay kaşığı tuz serpip ovaladıktan sonra yıkayıp sıkın. Böylece turpun acı suyu çıkmış olacak.

Turpun üzerine tahini, dövülmüş sarımsakları ve limon suyunu gezdirip karıştırın.

Haberin Devamı

Tahin soslu turp salatasını geniş bir servis tabağına yayın, üzerine fıstıklı köfteleri yerleştirip servise sunun.

MALZEMELER

- 300 gr orta yağlı dana kıyma (Dana döş etinden 1 kere çektirilmiş)

- 1 su bardağı köftelik bulgur

- ½ su bardağı ılık su

- 1 adet orta boy kuru soğan

- ½ yemek kaşığı domates, biber salçası

- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon

- 1 su bardağı yeşil fıstık içi (toz halinde)

Salata için:

- 2-3 adet büyük boy beyaz turp

- Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan tahin

- 2 diş sarımsak

- 1 adet limonun suyu

Yazarın Tüm Yazıları