Paylaş
Diğer taraftan, eti bol suyla haşlayıp yumuşayınca süzün. Suyunu da bir kenarda bekletin.
Pirinci sıcak tuzlu suda 30 dakika beklettikten sonra yıkayıp süzün ve derin bir kaba aktarın. Üzerine yemeklik incecik doğradığınız soğanı, rendelediğiniz havucu katıp kaşıkla karıştırın. Yedi bahar karışımını da katın ve tekrar karıştırın.
Domatesleri ince yarımaylar, biberleri incecik halkalar halinde doğrayın.
Şimdi yemeği pişirmek için; önce eti geniş bir karnıyarık tenceresine koyup üzerine baharatlı pirincin yarısını ilave edin ve yayın. Üzerine fırında pişirdiğiniz kabak ve patlıcanların yarısını dizin. Kalan pirinci aktarıp sebzelerin kalanını da dizin. En üste de biber ve domatesleri yerleştirin.
Et suyunu tencerenin kenarından aktarıp yumuşak tereyağını da parçalayarak yerleştirin. Su pilavın üzerine çıkacak kadar olmalı.
Tencereyi yüksek ateşe koyup kapağı açık vaziyette 10 dakika pişirin. Tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını kısın ve pilavı suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp 30 dakika dinlendirin.
Demlenen pilavı geniş bir tabağa ters çevirin ve servis yapın.
8 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 70 dakika
MALZEMELER
- 1 kg kuşbaşı kuzu eti
- 2 adet orta boy patlıcan
- 2 adet orta boy kabak
- 2 adet orta boy domates
- 2 adet yeşil çarliston biber
- 1 adet ince uzun havuç
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 7 bahar karışımı
- (1 çay kaşığı tuz, zerdeçal, kimyon, yenibahar, tarçın, kişniş, karabiber, toz kakule)
- 5 su bardağı et suyu
- 100 gr tereyağı
Paylaş