Paylaş
İstanbul’da ciğer ve sakatat satan bir esnaf grubu varmış elbette. Bunlar ciğerleri dükkanlarında bulunan teldolaplarda ve çengellere asarak satarlarmış.
Ama esas ilginç olan bence seyyar ciğercilermiş. Evet, yanlış duymadınız, bu seyyar ciğercilerin bir kısmı sırtlarında taşıdıkları teldolaplarda, bir kısmı da yine omuzlarına astıkları sırıklarda, yani açıkta satarlarmış ciğerleri.
Tabii bu açıkta ciğer satan esnafın etrafından sineklerin ve mis gibi ciğer kokusunu alan kedilerin eksik olmadığını da söylemek gerek.
Ciğercilerin çoğu Arnavut asıllıymış ve mesleklerini genellikle oğullarına öğreterek İstanbul’un vazgeçilmez esnaflarından olmuşlar.
Kaynak: İstanbul’un 100 Esnafı / Uğur Aktaş
MISIRLI MEKSİKAN SALATASI
Maydanoz, dereotu ve taze soğanlar temizlenip ince ince doğranır. Turşu tavla zarı formunda dilimlenir.
Fasulye, mısır, doğranmış turşu ve yeşillikler derin bir kaba alınıp karıştırılır.
Sosun hazırlanması için zeytinyağı, limon suyu, hardal, sirke ve tuz bir kâseye alınıp çırpma teli yardımıyla çırpılır. Sos salatanın üzerine gezdirilerek iyice karıştırılır.
Yaklaşık 20 dakika kadar bekletildikten sonra tekrar karıştırılır ve servise sunulur.
İstenirse domates dilimleriyle süslenebilir.
Malzeme listesi
- 1 su bardağı konserve mısır
- 1 su bardağı haşlanmış Meksika fasulyesi (Konserve kırmızı fasulye ya da barbunya fasulye kullanılabilir.)
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- 4 dal taze yeşil soğan
- 1-2 adet salatalık turşusu
Sos için;
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı tatlı hardal
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı üzüm ya da elma sirkesi
Paylaş