Paylaş
Kaynamaya başlayınca yıkanmış erikleri, soyulmuş sarımsakları, tuz ve pul biberi ekleyin. Orta ısılı ateşte 5 dakika kaynatıp ocaktan alın.
Bu yemeği ocakta pişirmeye devam edebilirsiniz. Ama daha da lezzetlendirmek için yemeği bir fırın kabına dökün ve 5 dakika önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri açık olarak en az 35-40 dakika pişirin. Suyunu çeksin, erikler iyice yumuşasın.
Pilav yanında servise sunabilirsiniz. Hafif mayhoş çok lezzetli bir yaz yemeğidir.
MALZEMELER
- 750 gr kuşbaşı kuzu eti
- 500 gr yeşil caneriği
- 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 20-25 diş sarımsak (Taze sarımsak çok yakışır)
- 2 çay kaşığı tuz, karabiber
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz, pul biber
Paylaş