Enteresan siparişler listesi

Alışılmışın dışında yeme-içme alışkanlıklarınız var mıdır? Yani öyle her yerde isteyemediğiniz, istediğinizde şaşkınlık dolu gözlerle bakılmasına neden olan bir şey...

Haberin Devamı

Bir örnek vereyim de ne demek istediğimi anlayın. Mesela bir arkadaşım kahvaltıda bile tereyağı yerine mayonez tüketmeyi tercih eder.
Bir keresinde onunla Anadolu’nun bir köyünde kahvaltı etmiştik. Masada müthiş lezzetli bir köy tereyağı vardı ama o utana sıkıla da olsa mayonez istemekten geri kalmadı.
İşte böyle ilginç yeme içme alışkanlıklarını bir araya toplamış, bu alışkanlıklardan “top 10” yapmış bir portal var.
Alman turizm ve seyahat portalı Lastminute.de, dünya genelinde yaklaşık 500 otelin resepsiyonundan aldığı sipariş bilgilerini değerlendirmiş ve ortaya “enteresan yemek siparişleri listesi” çıkmış. Listenin ilk sırasında, patates püresiyle dondurma yer alıyor. Tavuklu salatanın balıkla sipariş verilmesi ikinci sırayı hak ederken, tereyağlı karpuz üçüncü olmuş.
Evet, damak zevki kişiden kişiye değişir ve evet, birimizin yemeye doyamadığı bir yemeği diğerimiz ağzımıza koymayız kimi zaman.
Ama karşımıza çok ekstra örnekler çıktığında da pek çoğumuz şaşkınlıkla bakakalırız değil mi?  

Haberin Devamı

MÜGE’NİN FINDIKLI İSKOÇ BİSKÜVİSİ

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, pudra şekeri ve vanilyayı derin bir kaba aktarıp karıştırın.
Üzerine, pirinç unu ve unu da ilave edip yoğurarak kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlayın.
Hamuru, üzerini örterek oda sıcaklığında 20 dakika kadar dinlendirin.
Dinlenen hamuru, fırına dayanıklı orta boy dikdörtgen bir cam kaba 1,5 santim kalınlığında olacak şekilde yayarak yerleştirin.
Üzerine çekilmiş fındık veya badem içini serpiştirin.
Bisküviyi 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 30 dakika, üzeri hafifçe sararıncaya kadar pişirip çıkarın.
Ilınınca, bisküviyi dikdörtgen dilimlere ayırıp servis tabağına yerleştirin ve soğuyunca servise sunun.
Bu kıtır kıtır kalın bisküvi yağlı olduğu için pişerken önce yağını dışarı verecek, sonra çekecektir.
İsterseniz üzerine yeşil fıstık ya da ceviz serpiştirip farklı tatlar da elde edebilirsiniz.

Malzeme listesi

- 250 gr tereyağı (yumuşamış)
- 3 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- Yarım paket vanilya
- 3 yemek kaşığı çekilmiş fındık içi (Badem de kullanabilirsiniz.)

Yazarın Tüm Yazıları