Paylaş
Geniş bir tencereye yağı koyup soğanları ekleyin. Orta ısılı ateşte soğanları 5-7 dakika kavurun. Salçaları, kesmeşeker, tuz ve karabiberi ekleyip sıcak suyu katın. Kapağını kapatıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp unu serpiştirin ve karıştırın. Bir kenarda bekletin. Bu arada fırına dayanıklı 35-40 cm çapında yuvarlak alüminyum tepsiyi sıvı yağla yağlayın. Börek için birinci yufkayı tezgâha serin. Süt ve sıvı yağı bir kâsede çırpıp kaşıkla yufkanın üzerine 6-7 kaşık dökün. İkinci yufkayı üzerine yayıp yine sostan dökün. Lor peynirini her tarafına serpip bir ucundan başlayarak rulo şeklinde sarın. Sonrada yağlanmış tepsinin ortasına simit şeklinde yerleştirip, hamurun iki ucunu birleştirin. Tam ortadaki boşluğa ılınan soğan yahnisini dökün. Böreğin üzerine kalan sosu yumurta sarısıyla çırpıp fırçayla sürün. Önceden ısınmış 180 dereceli fırında börek kızarıncaya dek pişirip çıkarın. Serviste börekten kalın bir dilim, yanına 2 kaşık soğan yahnisi ve ayranla ikram edin.
MALZEMELER
Soğan yahnisi için:
-6-7 orta boy kuru soğan
-1 çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
-1 yemek kaşığı biber salçası
-1 yemek kaşığı domates salçası
-4 adet kesmeşeker
-1 çay kaşığı tuz, karabiber
-5 su bardağı sıcak su
-1 yemek kaşığı un
Börek için:
-2 adet hazır yufka
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı sıvı yağ
-2 su bardağı lor peyniri
-Ayrıca 1 adet yumurta sarısı
Paylaş