Paylaş
Doymamış yağlardan Omega 3 ve Omega 6’nın içinde olduğu besinleri ise mutlaka tercih edin. Çünkü bu yağlar ‘çok iyidir’ ve vücudumuz için çok gereklidir. Şimdi de size bu ‘iyi’ yağların bulunduğu besinleri sayayım.
En başta balık, keten tohumu, koyu yapraklı sebzeler ve ceviz. Bunları yemeyi unutmayın.
İnce Noktalar
Kaynayan bulguru salarken, 7-8 adet çok ince kıyılmış taze ya da salamura asma yaprağını da ekleyerek mayhoş ve hoş bir bulgur pilavı yapabilirsiniz.
Sac kavurma
Yapılışı:
Kuşbaşı etler sacda veya teflon tavada ara sıra karıştırılarak orta ateşte pişirilir. Domates rendesi, yemeklik doğranmış kuru soğan, ince kıyılmış sivri biber ve baharatlar eklenerek, 20- 25 dakika daha pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Yemekçinin Notu:
Saç kavurmasının yanında mutlaka sarımsaklı yoğurt yenilmesi tavsiye edilir.
2 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika
Malzeme listesi
1 kilo kuzu eti
4 adet orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
3 adet domates (rendelenmiş)
3 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı nane
Yarım çay kaşığı kekik
Tuz, kırmızı toz biber
Bizim ötçe
Yapılışı:
Derin bir kapta yumurta, karabiber, tuz ve unu çırpın. İnce kıyılmış maydanozu ekleyerek 10 dakika dinlendirin. Tavaya sıvı yağ koyup kızdırın. Yemek kaşığını önce kızgın yağa batırın. Karışımdan 1 yemek kaşığı kadar alıp yavaşça dökün. İki taraflı kızartın. Sıcak servis yapın.
8 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Malzeme listesi
3 adet yumurta
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kıyılmış taze nane
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber
Kızartmak için
1 su bardağı sıvıyağ
Ayşe Nur’un havuçlusu
Yapılışı:
3 adet havucu rendeleyip, toz şekerle birlikte 5-6 dakika pişirin. Soğutup, sütle hazırladığınız krem şanti, vanilya ve kırılmış bebe bisküvileriyle yoğurun. 1 saat buzdolabında dinlendirin. Üzeri için, bir tavada rendelenmiş havuçları ve toz şekeri su katmadan 10 dakika karıştırarak pişirin. İyice soğumasını bekleyin. Düz bir tepsiye yaydığınız alüminyum folyonun üzerini bu karışımla kaplayın. Dolapta beklettiğiniz havuçlu harcı üzerine yayın. Folyoyla yuvarlayarak, silindir haline getirin. Her iki tarafını sıkıştırıp dağılmasını engelleyin. Buzlukta 3 saat bekletin. Folyoyu çıkarıp, dilimleyerek servis yapın.
Yemekçinin notu:
Kivi jölenin donmasını bozduğu için jöleli karışımın içine katılmaz. Üzerine süs olarak konabilir.
10 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Malzeme listesi
2 paket toz krem şanti
2 bardak süt
30 adet bebe bisküvisi
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
3 adet havuç
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Üzeri İçin;
4 adet havuç
8 yemek kaşığı toz şeker
Paylaş