Çok sevdiğimiz kısır, batırık, mercimekli köfte türü bakliyat esaslı yemeklerimize, C vitamini açısından zengin sebzeler eklememizin ve yanında da ayran içmemizin çok doğru bir BESLENME şekli olduğunu biliyor muydunuz?
Çünkü protein, demir, enerji deposu kuru baklagiller ve bulgur karışımlı yemeklerimizin, C vitamini sağlayan taze sebze ve kalsiyum kaynaklı yoğurtla birlikte tüketilmesinin ‘Kansızlığın’ önlenmesinde büyük katkısı vardır. Sevgi dolu sofralar dilerim.
İnce Noktalar
Sebze ayıkladıktan sonra elinizde oluşan lekeleri, biraz nişasta, su ve limon karışımıyla ovarsanız epeyce açıldığını göreceksiniz.
PRATİK TARiFLER
Yufkalı kabak sufle
Yapılışı:
Büyük bir kabın içine süt, yoğurt, yumurta ve sıvıyağı koyup, çırpın. Üzerine havuç, kabak, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Bir yufkayı ufak parçalara ayırıp yukarıdaki karışımla harmanlayın. Şimdi de hafifçe yağlanmış orta boy fırın kabına bu harcı yerleştirin. 1 saat buzdolabında bekletin. 175 dereceli fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
6 kişilik Hazırlama süresi 15 dakika Pişirme süresi 30 dakika
Malzeme listesi
1 adet hazır yufka
3 adet orta boy kabak (rendelenmiş)
2 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
Tuz, karabiber
Harcı için
1 su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Sardunya adası salatası
Yapılışı:
Makarnayı 10 dakika haşlayıp, suyunu süzdürün ve geniş bir kaba boşaltın. Üzerine didiklenmiş tavuğu, yeşil soğanı ve mısırı aktarın. Sos için, zeytinyağı, limon ve kararınca tuzu, karabiberi karıştırıp, salatanın üzerine gezdirin. Karıştırarak servis yapın.
6 kişilik Hazırlama süresi 10 dakika Pişirme süresi 15 dakika
Malzeme listesi
1 adet tavuk göğüs (haşlanmış)
1 paket burgu makarna (domatesli olabilir)
2 su bardağı mısır (konserve)
2 adet yeşil soğan (ince kıyılmış)
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Tuz, karabiber
Mus karagözlüm
Yapılışı:
Küçük bir çelik tencerenin içinde ufak parçalara bölünmüş çikolatayı kısık ateşte karıştırarak eritin ve ılınmaya bırakın. Yumurta sarılarını 5-6 dakika mikserle çırpıp, ılınmış çikolataya ekleyin. Aynı şekilde yumurta beyazlarını 10-12 dakika, katılaşıncaya kadar mikserle çırpıp, yukarıdaki karışıma ilave edip, iyice karıştırın. Eşit olarak kaselere paylaştırıp, 1 gece buzdolabında bekletin. Dondurmayla servis yapabilirsiniz.
8 kişilik Hazırlama süresi 25 dakika Malzeme listesi