Bu tabaklarda şifa var!

Sosu bol sarımsaklı börülce salatası... Zerdeçalla tatlandırılmış, erikli semizotu yemeği... İkisi de birbirinden sağlıklı, nefis önerilerim var sizlere.

Haberin Devamı

(2-3 kişilik)

NE LAZIM?

* 1/2 kg taze börülce 

* 1/4 demet maydanoz

* 2 adet közlenmiş kapya biber

Sosu için;

* 3 diş sarımsak * 1 limonun suyu

* 5 yemek kaşığı zeytinyağı

* 1 çay kaşığı tuz

* 1/2 çay kaşığı karabiber

Bu tabaklarda şifa var

NASIL YAPARIM?

* Taze börülcelerin uçlarını fasulye gibi kesip kılçıklarını ayıklayın.

* Börülceleri bütün olarak veya 2’ye kesip kaynayan bol tuzlu suda 20-25 dakika yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğuk sudan geçirip sularını iyice süzün. 

* Közlenmiş biber ve dereotunu ince ince kıyın.

* Sos için ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi bir kâsede karıştırın.

* Börülceleri servis tabağına alın, üzerine köz biber ve maydanozları serpiştirip sosu gezdirin. Buzluğunuzda varsa nar taneleri de ekleyebilirsiniz, çok yakışır.

Haberin Devamı

Bu tabaklarda şifa var

ZEYTİNYAĞLI ERİKLİ SEMİZOTU

(4  kişilik)

NE LAZIM?

* 2 demet semizotu

* 4-5 adet kırmızı erik

* 1 yemek kaşığı kalın pilavlık bulgur

* 1 soğan

* 1 domates

* 2 diş sarımsak

* 6 yemek kaşığı zeytinyağı

* 1 tatlı kaşığı biber salçası

* 1 çay kaşığı tuz

* Karabiber, zerdeçal

NASIL YAPARIM?

* İyice yıkayıp süzdüğünüz semizotunu ayıklayın.

* Tencereye zeytinyağını, bulguru, yemeklik doğradığınız soğanı, ezilmiş sarımsağı, ince ve yarım ay şeklinde doğranmış erikleri, salçayı, tuz ve karabiberi koyun. 5 dakika kadar, orta ısılı ateşte kavurun.

* Küp küp doğranmış domatesi, semizotunu ve zerdeçalı ilave edin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve 15-20 dakika, semizotları yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servise sunun.

Yazarın Tüm Yazıları