Paylaş
(2-3 kişilik)
NE LAZIM?
* 1/2 kg taze börülce
* 1/4 demet maydanoz
* 2 adet közlenmiş kapya biber
Sosu için;
* 3 diş sarımsak * 1 limonun suyu
* 5 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber
NASIL YAPARIM?
* Taze börülcelerin uçlarını fasulye gibi kesip kılçıklarını ayıklayın.
* Börülceleri bütün olarak veya 2’ye kesip kaynayan bol tuzlu suda 20-25 dakika yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğuk sudan geçirip sularını iyice süzün.
* Közlenmiş biber ve dereotunu ince ince kıyın.
* Sos için ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi bir kâsede karıştırın.
* Börülceleri servis tabağına alın, üzerine köz biber ve maydanozları serpiştirip sosu gezdirin. Buzluğunuzda varsa nar taneleri de ekleyebilirsiniz, çok yakışır.
ZEYTİNYAĞLI ERİKLİ SEMİZOTU
(4 kişilik)
NE LAZIM?
* 2 demet semizotu
* 4-5 adet kırmızı erik
* 1 yemek kaşığı kalın pilavlık bulgur
* 1 soğan
* 1 domates
* 2 diş sarımsak
* 6 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 çay kaşığı tuz
* Karabiber, zerdeçal
NASIL YAPARIM?
* İyice yıkayıp süzdüğünüz semizotunu ayıklayın.
* Tencereye zeytinyağını, bulguru, yemeklik doğradığınız soğanı, ezilmiş sarımsağı, ince ve yarım ay şeklinde doğranmış erikleri, salçayı, tuz ve karabiberi koyun. 5 dakika kadar, orta ısılı ateşte kavurun.
* Küp küp doğranmış domatesi, semizotunu ve zerdeçalı ilave edin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve 15-20 dakika, semizotları yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servise sunun.
Paylaş