Boşnak Şekerparesi Dudove

Yumurtaları derin bir kaba kırın. Şekeri katıp tel çırpıcıyla 2-3 dakika çırpın. Zeytinyağını ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilya, kabartma tozu ve karbonatı da katıp çırpın.

Haberin Devamı

Unu azar azar ekleyerek oldukça yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur
elde edin.

Hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları önce yuvarlayın, sonra da oval yapın.

Üzerlerine çatalla desenler yapıp pişirme kâğıdı yerleştirdiğiniz tepsiye aralıklı olarak dizin.

5 dakika önceden 180 dereceye ayarladığınız fırında 30-35 dakika pişirip çıkarın.

Şerbet için su ve şekeri bir tencerede kaynatıp soğutun. Soğuttuğunuz şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirin. Çekmesini bekleyip servis yapın.

MALZEMELER

Boşnak Şekerparesi Dudove

- 2 adet yumurta

- Türk kahvesi fincanıyla 2 fincan şeker

- Türk kahvesi fincanıyla 2 fincan sızma zeytinyağı

- 2 yemek kaşığı yoğurt

- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya

- ½ paket karbonat

- Aldığı kadar un

- 3,5 su bardağı su

- 3 su bardağı şeker

Yazarın Tüm Yazıları