Bir fincan kahve

Türk kahvesinden sonra uzun yıllar neskafeci olduk.

Haberin Devamı

Kahve çekirdeklerinin suyunun alınması, dondurulup, kurutulmasıyla elde edilen ‘nescafe’nin tadı ve kokusu gerçek kahve gibi değildir! Çok çabuk ve kolay hazırlandığı için bizde çok sevilip, yaygınlaşmıştır. Neskafenin kafeininin alındığı cinsi ‘kafeinsiz kahve’ ile meyve tadı olan ‘mocha’ kahve ve ‘buzlu’ kahve de gençler arasında çok popülerleşen çeşitleridir. Büyükçe bir kabın içine doldurulan buzların üzerine kahve eklendikten sonra, vanilyalı dondurma, tarçın, çikolata rendesi ilavesiyle servise sunulan buzlu kahveyi eminim siz de seversiniz. Ne de olsa bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır!!!

İnce Noktalar

Fıstık, fındık, ayçiçek, soya, kanole gibi bitkisel yağları kızartmalarınızda güvenle kullanabilirsiniz. Yüksek sıcaklıklara dayanıklı yağlardır.

ŞIKŞIKIDIM MÖNÜLER

Terbiyeli biber dolması

Yapılışı:

Öncelikle biberlerin saplı kısımlarını kapak şeklinde, biberlerden tamamen ayırmadan keselim ve tohumlarını çıkaralım. Yıkayıp, süzüp, bir kenarda bekletelim. Öte yandan dolmanın harcı için; kıymayı, soğanı, yıkayıp süzdüğümüz pirinci, zeytinyağını, tuz ve karabiberi ekleyip, iyice yoğuralım. Daha sonra biberlerin içini bu harçla dolduralım ve tencereye dizerek, üzerine 4 su bardağı ılık su ilavesiyle 20 dakika kadar pişirelim. Diğer yandan bir kasenin içinde; yumurta sarısı, limon suyu ve unu iyice çırpıp, bir kepçe de pişen dolmanın suyundan ilave ederek, terbiye sosunu hazırlayalım. Bu sosu ılıklaştırarak dolmaların üzerine gezdirelim ve tencerenin kapağını kapatalım. 15 dakika daha pişirdikten sonra servise sunalım.

6 kişilik
Hazırlama süresi 15 dakika
Pişirme süresi 40 dakika

Malzeme listesi

6 adet renkli dolmalık biber

250 gr orta yağlı kıyma

1 çay bardağı pirinç

3 adet orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış)

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı karabiber, tuz

Terbiyesi için

2 adet limonun suyu

1 adet yumurtanın sarısı

1 yemek kaşığı un

Kelebek soslu makarna

Yapılışı:

Makarnayı 10 bardak kaynayan tuzlu suda, 8-10 dakika kadar haşlayıp, süzelim. Makarnanın sosu için bir kasede; yumurta, süt ve margarini iyice çırparak tuzla, karabiber de ekleyip tekrar karıştıralım. Sonra da bu sosu, makarna henüz sıcakken hızlıca ve sürekli karıştırarak makarnanın içine aktaralım. Son olarak; makarnanın üzerini küp doğranmış beyaz peynir ve iri kıydığımız dereotuyla süsleyerek servise sunalım.

6 kişilik
Hazırlama süresi 10 dakika
Pişirme süresi 7 dakika

Malzeme listesi

1 paket burgu makarna

3 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)

1 çay kaşığı karabiber, tuz

Beyaz peynir (küp doğranmış)

Dereotu

Yazarın Tüm Yazıları