Paylaş
Hele bir de yeni evliyseniz ya da daha önce hiç davet vermediyseniz, eliniz ayağınıza dolaşır. ışin neresinden başlayacağınızı bilemezsiniz. ışte böyle durumlar için idealdir aperatif yiyecekler.
Bir paket tost ekmeği ya da küçük sandviç ekmeklerinden alırsınız. Zeytin ezmesi, peynir, jambon ve sayısını 100’e çıkarabileceğiniz malzemelerden biriyle süslersiniz onları, masanız birdenbire renkleniverir. Yeni tatlar gelmiştir masaya. Hem de çeşitli zevklere hitap edebilecek pek çok tat.
Özellikle de “açık büfe” denen yeme şekli için biçilmiş kaftandır aperatif yiyecekler. Açık büfe davetlerde insanlar ellerinde tabaklarla masanın başına gider, istedikleri gibi belirlerler ne yiyeceklerini. Size düşense yalnızca onlara çok alternatif sunmaktır.
Sadece konuklarınız ya da verdiğiniz davetler için midir peki aperatifler? Tabii ki hayır. Okuldan eve öğle yemeğiyle akşam yemeği arasında gelen çocuklarınız için de çok güzel atıştırmalıklar hazırlayabilir ve onların okuldan gelir gelmez cipslere ya da diğer abur cuburlara saldırmasını engelleyebilirsiniz.
Yani kısacası sizin kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz, hijyenik, besleyici, eğlenceli atıştırmalardır aperatifler.
TAVUKLU ANTİBİYOTİK ÇORBASI
YAPILIŞI
Bu yemekte bütün tavuğun yarısını kullanabileceğiniz gibi but, göğüs gibi tavuğun başka kısımlarını da kullanabilirsiniz. Ancak çorbalarda daima kemikli etler kullanmaya özen gösterin. Çünkü kırmızı et, balık tavuk gibi her türlü etin kemikli bölümünün lezzeti eti suyuna geçer. Etleri bütün olarak orta büyük boy bir tencereye koyun. Soyup her birini tavla zarı şeklinde küp küp doğradığınız patates, kuru soğan ve havuçları tencereye ilave edin. Sarmısakları pirinç tanesi şeklinde doğrayıp katın. Üzerine 12 bardak suyu ve tuzu da ilave ederek tavuk eti yumuşayıncaya kadar pişirin. ıyice haşlanan tavukları ocaktan alıp, ılınmaya bırakın. Daha sonra, tavuğu tencereden çıkarın. Tavuk etini ince ince didikleyip ya da tavla zarı şeklinde doğrayıp tekrar tenceresine geri aktarın. Tencereyi tekrar ocağın üzerine oturtun ve orta ısılı ateşte çorbayı kaynamaya bırakın. Çorba kaynamaya başlar başlamaz şehriyeyi de ekleyip orta ısılı ateşte pişmeye bırakın. şehriyeler yumuşayınca, tuz ve karabiberi de serpin. Öte yandan sosu hazırlamak için; limon suyu ve yumurta sarılarını ufak bir kasenin içine koyup çatalla iyice çırpın. Fesleğen ve toz biberi serpiştirip karıştırın. Kaynamakta olan çorbaya hızla karıştırarak limon sosunu ekleyin. Çorbayı, birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. ınce kıyılmış dereotu ve maydanozla süsleyip sıcak olarak servise sunun.
· ½ adet tavuk veya adet tavuk but
(tavuk göğüs eti de kullanabilirsiniz)
· 1 adet büyük boy patates
· 1 adet büyük boy havuç
· 2 adet büyük boy kuru soğan
· 4 diş sarmısak
· 1 su bardağı arpa şehriye
· 1 çay kaşığı tuz, karabiber
· 2 çay kaşığı kuru fesleğen, kırmızı toz biber
Sos için;
· 1 demet maydanoz
· 1 demet dereotu
· 2 adet limonun suyu
· 2 adet yumurtanın sarısı
Paylaş