Bademli krem şokola

Yumurtaları orta boy bir tencereye kırıp toz şekeri ekleyin.

Haberin Devamı

Bir tel çırpıcı yardımıyla karıştırırken vanilya, nişasta, pirinç unu ve kakaoyu ekleyip sütü de azar azar ilave edin.
Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtun.
Tel çırpıcıyla karıştırmaya devam ederek katılaşıp kaynayıncaya kadar pişirin ve kaynadıktan bir dakika sonra ocaktan alın. Henüz sıcakken üzerine ince çekilmiş file bademi ve yağı aktarıp mikserle 5 dakika daha çırpın.
Orta boy bir kek kalıbının ya da büyük bir cam kasenin içine kenarlarını dışarı sarkıtarak buzdolabı poşeti ya da streç film yayın.
Ilık hale gelen krem şokolayı yavaş yavaş bu kalıba aktarın ve buzdolabında bir gece bekletin.
Ertesi gün bir servis tabağına ters çevirip üzerindeki poşeti alın.
Üzerini süsleyip dilimleyerek ya da kaşıkla alarak servise sunun.
Not: Kalıp gibi bozulmadan çıkar.

Haberin Devamı

Malzeme listesi

- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 3 yemek kaşığı pirinç unu
- 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı  toz şeker
- 1 litre süt
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı çekilmiş file badem
- 50 gr bitkisel margarin
(1 yemek kaşığı Becel de kullanabilirsiniz.)

Yazarın Tüm Yazıları