Paylaş
Elinizi sık sık suya batırarak köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayın. Köfteleri bir tepside biriktirin. Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırıp, hazırladığınız köfteleri, tavayı sallayarak iyice kızartın. Bir el kevgiriyle tavadan aldığımız köfteleri, kağıt havlu serilmiş tabağa yerleştirin.
Çorbanın sosunu hazırlamak için; zeytinyağı ve yemeklik çok ince doğranmış soğanı bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu tencereye aktarın. Tuz ve karabiberi serpiştirip suyun kaynamasını bekleyin.
Kaynamaya başlayınca yıkanmış pirinçleri ilave edip sık sık karıştırarak pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Köfteleri ilave edip 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. ınce kıyılmış maydanozla süsleyip servise sunun.
Malzeme listesi
300 gr köftelik yağsız kıyma
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Kızartmak için;
Türk kahvesi fincanıyla 1fincan zeytinyağı
Sosu için;
1 adet büyük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates ya da biber salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz, karabiber
½ su bardağı pirinç
7 su bardağı sıcak su
Paylaş