Paylaş
Çünkü balıkçı pazarları, balık tezgâhları uzun zamandır pek renksiz.
Bazı balıklar gerçekten el yakıyor, bazı balıklar içinse “Deniz değil, çiftlik” lafını duyuyorsunuz.
Kısacası balık sezonu açılıncaya kadar balıkseverler sabredip beklemek zorundalar.
Balık sezonu açılsın diye sabredenlere iyi bir haberimiz var.
Sektörü bilenlerden aldığımız haberlere göre özellikle palamut ve hamsinin bol olacağı bir sezon bizi bekliyor.
Üstelik boyutları da oldukça göz doldurucu olacakmış.
Balığın bolluğunun ne anlama geldiğini ise söylemeye bile gerek yok sanırım. Fiyatlar makul seviyelere inecek.
Yani herkes kesesine uygun bir balık bulabilecek tezgâhlarda.
Umarım balıkçıların öngörüleri doğru çıkar ve denizlerimiz balıkla dolup taşar.
Tabii balık bolluğunun önemli nedenlerinden birinin de av yasağına uymak olduğunu söylemek gerek.
KABAKLI TEPSİ MÜCVERİ
Öncelikle bir tencerede kızdırdığınız zeytinyağında kıyma, kuru nane, ince ince doğradığınız kuru soğanlar ve ince halkalar şeklinde doğradığınız sivri biberi 5-6 dakika kavurup soğuması için bir kenarda bekletin.
Henüz sıcak haldeyken üzerine bulguru katın.
Diğer taraftan kabakların dış kısımlarını kazıyıp rendeleyin. Üzerine ince kıyılmış dereotu, çavdarlı ya da kepekli un karışımı, yumurta, zeytinyağı, tuz ve karabiberi katarak karıştırın.
1 su bardağı sütü de ekleyip çatalla iyice harmanlayın. Şimdi de soğanlı kıymayı kabaklı karışımın üzerine aktarın ve tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.
Bu karışımı, cam veya porselen bir fırın kabına yerleştirin. 175 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirip çıkarın. Sıcak sıcak servise sunun.
Malzeme listesi
-250 gr yağsız dana kıyma
-2 yemek kaşığı köftelik bulgur
-1 adet orta boy kuru soğan
-2 adet yeşil sivri biber
-3 adet orta boy kabak
-1 demet dereotu
-2 yemek kaşığı kepekli un karışımı (Çavdarlı un karışımı da kullanabilirsiniz.)
-2 adet yumurta
-1 su bardağı süt
-1 çay kaşığı tuz, karabiber
-2 tatlı kaşığı kuru nane
-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Paylaş