Paylaş
SUCUKLU HİBEŞ
(2-4 kişilik)
NE LAZIM?
* 1 su bardağı tahin
* 7-8 dilim kangal sucuk
* 5 diş sarımsak
* 2 adet limonun suyu
* 1 yemek kaşığı tatlı kırmızı toz biber
* 4 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 su bardağı ılık su
* 2 çay kaşığı kimyon
* 2 çay kaşığı tuz
NASIL YAPARIM?
* Tahini derin bir kaba aktarıp üzerine ılık suyu ve kırmızı toz biberi ekleyin. Tahin akıcı bir kıvama gelene kadar çatalla çırpın. 1 çay kaşığı tuz ve limon suyunu ilave edip karıştırın.
* Sarımsakları 1 çay kaşığı tuz ve 2 çay kaşığı kimyonla iyice ezin ve hibeşe ilave edin. Tüm malzemeleri tel çırpıcı veya çatal yardımıyla boza kıvamına gelene kadar karıştırın.
* Hibeşi servis tabağına aktarın. Bu sırada sucukları bir tavaya dizin. Üzerine 1 çay bardağı su ekleyin. Orta ateşte çevirerek 5-6 dakika pişirin. Suyunu süzün ve sucukların üzerine sıvıyağ ekleyip 2 dakika kadar kızartın.
* Hibeşin üzerine kızaran sucukları aktarıp sıcak olarak servise sunun. Bu çok lezzetli mezeyi özellikle ızgara etlerin yanında ikram edebilirsiniz.
PORTAKALLI VE HAŞHAŞLI KEK
(6-8 kişilik)
NE LAZIM?
* 3 yumurta
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı gazoz
* 1 portakal
* 1 çay bardağı su
* 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
* 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı dolusu un
* 3 yemek kaşığı haşhaş
* 1 paket kabartma tozu
NASIL YAPARIM?
* Portakalı halka halka dilimleyip 1 çay bardağı suyla beraber ufak bir tencereye alın. Yumuşayana kadar 15 dakika kadar pişirin. Soğutun ve robotta çekin.
* Derin bir kabın içine yumurta ve şekeri koyup mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika çırpın. Gazozu, portakal püresini ve erimiş tereyağını katıp 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve haşhaşı ekleyin. İyice karışana kadar karıştırın.
* Koyu kıvamlı kek hamurunu yağladığınız kelepçeli ya da dikdörtgen şekilli bir kalıba boşaltın. Fırını alt-üst fan ayarına getirip
170 dereceye ayarlayın. Keki ısınmış fırına atın, üzeri altın sarısı olana kadar yaklaşık
50-55 dakika pişirin. Dinlendirdikten sonra dilimleyerek servise sunun.
* Kekin lezzetini katlamak isterseniz 3 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 çay bardağı portakal suyu,
1 tatlı kaşığı oda sıcaklığındaki tereyağını çırpın. Kek henüz sıcakken üzerine fırçayla sürün.
Paylaş