Antalya - Tahiniyle, portakalıyla...

Bölgenin yüksek kalite tahiniyle hazırlanan sucuklu hibeş. Sulu sulu mevsim portakalıyla pişen gazozlu ve haşhaşlı kek... Bu iki tarif, Antalya’nın öne çıkan malzemelerini değerlendirmenin en güzel yolu.

Haberin Devamı

SUCUKLU HİBEŞ

(2-4  kişilik)

Antalya - Tahiniyle, portakalıyla...

NE LAZIM?

* 1 su bardağı tahin

* 7-8 dilim kangal sucuk

* 5 diş sarımsak

* 2 adet limonun suyu

* 1 yemek kaşığı tatlı kırmızı toz biber

* 4 yemek kaşığı sıvıyağ

* 1 su bardağı ılık su

* 2 çay kaşığı kimyon

* 2 çay kaşığı tuz

NASIL YAPARIM?

* Tahini derin bir kaba aktarıp üzerine ılık suyu ve kırmızı toz biberi ekleyin. Tahin akıcı bir kıvama gelene kadar çatalla çırpın. 1 çay kaşığı tuz ve limon suyunu ilave edip karıştırın.

* Sarımsakları 1 çay kaşığı tuz ve 2 çay kaşığı kimyonla iyice ezin ve hibeşe ilave edin. Tüm malzemeleri tel çırpıcı  veya çatal yardımıyla boza kıvamına gelene kadar karıştırın.

Haberin Devamı

* Hibeşi servis tabağına aktarın. Bu sırada sucukları bir tavaya dizin. Üzerine 1 çay bardağı su ekleyin. Orta ateşte çevirerek 5-6 dakika pişirin. Suyunu süzün ve sucukların üzerine sıvıyağ ekleyip 2 dakika kadar kızartın.

* Hibeşin üzerine kızaran sucukları aktarıp sıcak olarak servise sunun. Bu çok lezzetli mezeyi özellikle ızgara etlerin yanında ikram edebilirsiniz.

Antalya - Tahiniyle, portakalıyla...

PORTAKALLI VE HAŞHAŞLI KEK

(6-8 kişilik)

NE LAZIM?

* 3 yumurta

* 1 su bardağı şeker

* 1 su bardağı gazoz

* 1 portakal

* 1 çay bardağı su

* 1 su bardağı eritilmiş tereyağı

* 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı dolusu un

* 3 yemek kaşığı haşhaş

* 1 paket kabartma tozu

NASIL YAPARIM?

* Portakalı halka halka dilimleyip 1 çay bardağı suyla beraber ufak bir tencereye alın. Yumuşayana kadar 15 dakika kadar pişirin. Soğutun ve robotta çekin.

* Derin bir kabın içine yumurta ve şekeri koyup mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika çırpın. Gazozu, portakal püresini ve erimiş tereyağını katıp 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve haşhaşı ekleyin. İyice karışana kadar karıştırın.

* Koyu kıvamlı kek hamurunu yağladığınız kelepçeli ya da dikdörtgen şekilli bir kalıba boşaltın. Fırını alt-üst fan ayarına getirip
170 dereceye ayarlayın. Keki ısınmış fırına atın, üzeri altın sarısı olana kadar yaklaşık
50-55 dakika pişirin. Dinlendirdikten sonra dilimleyerek servise sunun.

Haberin Devamı

* Kekin lezzetini katlamak isterseniz 3 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 çay bardağı portakal suyu,
1 tatlı kaşığı oda sıcaklığındaki tereyağını çırpın. Kek henüz sıcakken üzerine fırçayla sürün.

Yazarın Tüm Yazıları