Paylaş
Diğer taraftan, eti tereyağı ve zeytinyağıyla kavurun. Et kavrulmaya başlayınca unu ilave edip karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Üzerine 10 su bardağı sıcak su ekleyip 30 dakika daha pişirmeye devam edin.
Et piştikten sonra erikleri ve hazırladığınız köfteleri ilave edin.
Pişmesine yakın, ince doğranmış taze soğan ve tuzu ilave edin. 10 dakika daha pişirip ocağın altını kapatın. Sıcak sıcak servis yapın.
MALZEMELER
- ½ kg yeşil taze erik
- 1 yemek kaşığı un
- 500 gr kuzu kuşbaşı eti (kemikli)
- 10-12 adet yeşil taze soğan
Köfte için:
- 1 su bardağı ince bulgur
- ½ su bardağı sıcak su
- 1 adet yumurta
- 3-4 yemek kaşığı un
- 2 çay kaşığı karabiber, pul biber, tuz
Paylaş