Paylaş
ÇİLEK SOSLU BİCİ BİCİ (2-4 KİŞİLİK)
NE LAZIM?
Muhallebisi için;
* 1 litre süt
* 1 su bardağı un
* 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
* 1 su bardağı şeker
* 200 gr labne
* 1 paket (200 ml) çiğ krema
* 1 paket vanilin
Çilek sosu için;
* 200 gr çilek
* 2 yemek kaşığı pudra şekeri
NASIL YAPARIM?
* Muhallebi için bir tencereye un, nişasta, şeker, süt ve vanilini koyun. Tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak orta ateşte pişirmeye başlayın. Koyulaşıp kaynamaya başlayan muhallebiyi 1 dakika sonra ocaktan alın.
* Hemen içine labne ve kremayı katıp mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika
kadar çırpın.
* Ufak kâselerin içini suyla ıslatın. Islak kâselere sıcak muhallebiyi kepçeyle pay edin. Soğumasını bekleyip buzdolabına kaldırın, 1 gece bekletin.
* Çilek sosu için bir mutfak robotuna çilekleri ve şekeri koyup püre oluncaya dek çekin.
* Püreyi servis tabağına dökün. Muhallebiyi kenarlardan bıçakla sıyırarak kâseden çıkarın ve pürenin üzerine yerleştirin.
EZME BİBER TURŞUSU (8-10 KİŞİLİK)
NE LAZIM?
* 2 kg domates
* 1/2 kg kıl biber
* 4-5 adet acı süs biberi (cin biberi)
* 1 demet maydanoz
* 15-20 diş sarımsak
* 1 çay bardağı üzüm sirkesi
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı salamuralık iri tuz
* 3-4 adet 1 litrelik kavanoz
NASIL YAPARIM?
* Domatesleri yıkayıp mutfak robotuna koyun, çok inceltmeden hafif iri kalacak şekilde çekin ve büyükçe bir tencereye boşaltın. Orta ısılı ateşte kaynamaya bırakın.
* Kıl biberleri 2’ye veya 3’e kesin. Sarımsakları iri iri dilimleyin. Acı süs biberlerinin saplarını koparın. Maydanozu dilediğiniz büyüklükte doğrayın.
* Domatesler kaynadıktan 10 dakika sonra biberleri, sarımsakları, sirke, zeytinyağı ve tuzu ilave edin. 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
* Maydanozları da ilave edip karıştırın ve sıcakken kavanozlara doldurun. Kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirin. Oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın, iyice soğuyunca yemeye hazır.
Paylaş