7/24 açık

Geçenlerde büyük oğlum ve yeğenlerim, dışarıya çıkıp eğlendikleri gecelerin sonunda yedikleri yemeklerden bahsediyordu.

Haberin Devamı

Biri, ne olursa olsun geceyi çorbayla kapatmayı tercih ettiğini söylüyor, öteki büyük bir iştahla sabaha karşı yenen dürümün tadını anlatıyordu.
İşte tam bu sırada şöyle bir iç çekip bizim zamanımızı düşündüm.
Ve bizim zamanımızda geceleri açık olan yerlerin ne kadar da az olduğunu.
Evet, artık gece hayatının yoğun yaşandığı semtlerde sabaha kadar açık yerler var ve bu mekanlar her zaman aynı hizmeti sunmak için çok çalışıyor. Çünkü aralarındaki rekabet gerçekten çok sıkı.
Özellikle hafta sonları için şunu söylemek mümkün; bu yüzlerce mekanın hemen hepsi doluyor, hatta meşhur olanlarda sabaha karşı gidip de yer bulamama ihtimali bile oluyor.
50 yaşın üzerinde olan okurlarım beni daha iyi anlayacaklardır, bizim zamanımızda “gece 04.00’te bir pidecide ya da kebapçıda buluşmak” düşünülemeyecek bir şeydi.
Devir değişiyor ve bize düşen, gençlerle aramızdaki bağı koparmamak için değişimleri anlamak oluyor çoğu zaman...

Haberin Devamı

Hale’nin mantarlı brokoli salatası

Brokolinin kök kısımlarını kesin ve çiçek buketleri şeklinde ayırın. Saplarının çok sert olan uç kısımlarını kesip atın. Diğer taraftan, geniş bir tencereye 10 su bardağı sıcak su koyup 2 çay kaşığı tuz atın.
Tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtun ve su kaynayınca içine brokoliyi ve 1 yemek kaşığı tozşekeri atın. Böylece brokoliler haşlanırken daha yeşil kalacaktır. (Suya 1 çay kaşığı karbonat da katabilirsiniz.)
Brokoli iyice yumuşayıncaya kadar, en az 15 dakika haşlayıp süzün. Süzdüğünüz brokoliyi buz dolu bir kaba koyup yeşil kalmasını sağlayın.
Diğer taraftan, konserve mantarları süzüp uzunlamasına ikiye, üçe böldükten sonra derin bir kaba aktarın. Konserve köz kırmızı biberleri ince ince dilimleyip üzerine aktarın. İyice soğuyan brokolileri de iri parçalara ayırıp ilave edin.

Diğer taraftan, sosu hazırlamak için; zeytinyağı, sirke ve hardalı bir kaseye koyup tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla iyice çırpın.
Kuru fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyip tekrar çırpın. İsterseniz dövülmüş sarmısakları da bu aşamada ekleyin.
Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine gezdirip karıştırın. Sosu iyice çeken salatayı servis tabağına aktarıp ılık ya da soğuk olarak servise sunun.

Haberin Devamı

Malzeme listesi

- 400-500 gr brokoli
- 1 su bardağı konserve mantar
- 4-5 adet konserve  közlenmiş kırmızı biber
Sos için;
- Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sızma zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sirke
 (Elma ya da üzüm sirkesi kullanabilirsiniz.)
- 2 diş sarmısak
- 2 çay kaşığı kuru fesleğen
- 2 çay kaşığı tatlı hardal
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber

Yazarın Tüm Yazıları