Paylaş
Özetle:
-?Spora yönlendirmenin ilköğretim çağında başlaması. -?Branş, yetenek, fizik ve genetik özellikli sporcu seçimi. -?Spor Park?Projesi. -?Spor Akademisi mezunu branş hocalarının temini... vs.
.........
Bunları ve benzer tedbirleri 10 yıl önce Vedat Bayram’dan hep dinlerdik. Çırpınır dururdu ama kimseye anlatamazdı. Zaten anlatsaydı da bürokrasiyi nasıl aşacaktı? Vedat bugün herhalde mutludur. Zira Başbakan’ın sporda çizdiği yeni rota -aklın yolu olarak- bu sistemi emrediyor. Yâni, ümit ışığı belirdi. Hedef, Olimpiyat Ruhu.
Kadın öne çıktı
Londra Olimpiyat Oyunları, Türk kadınını öne çıkardı.?Her dalda başarılıydılar.?Hele branşlardaki katılım oranlarına bakarsanız çok başarılıydılar. 1500 metre’de hem 1’inci hem 2’ncinin Türk olması bizim spor dünyamızda bir devrimdir. 100 metre engelli’yi yabana atmayın. 5’inci gelen kızımız dünyanın en hızlı atletleriyle yarışıyordu. Basketbolda ve Voleybolda dereceye giremedik ama madalyadan daha önemli izler bıraktık. Tekvandocuları ayrıca kutlarım.
Güven duygusu
Spor’un sadece fizik gücü değil, fizikten beyne yücelen bir ruh eğitimi olduğunu bu Olimpiyatlarda bir kere daha öğrendik. İnanç ve özgüven. Ama ille de disiplin. Öyleyse birinci şart ciddiyet. Yani, futbolda olduğu gibi şımarıklık yok. 2020’ye doğru uzanacak yol haritamızın birinci maddesi, mutlaka ciddiyet olacaktır. O olunca gerisi gelecektir. Bizim gençlerin dünya gençlerinden ne eksiği olabilir ki? Atatürk’ün sevdiği sporcu tipi’ne kavuşmak için, hangi engel var ki? Ahlaklı sporcu yetiştirelim, gerisi kolay. Londra-2012’de ben bu ışığı gördüm. Derim ki hemen yola koyulalım.
Paylaş