İslami cephede, bu cephenin avanta alan ve dağıtan vakıflarında bu işler nasıl kırılıp sarılıyor hep birlikte okuyalım:
* * *
["Dergimiz uzun bir aradan sonra, yeniden sizlerin karşısına çıktı. Nasib olduğu için Yüce Rahman’a hamdediyoruz... 11. sayı ise ’Ailenin Önemi’ konu eksenli çıkacak (Allah’ın izni ile)" deniliyor. Vakfın Genel İstişare Toplantısı’na katılan sivil toplum temsilcileri arasında Ensar Vakfı, Mazlum-Der, MÜSİAD, Günışığı Derneği’nin yöneticileri bulunuyor. 600 kişinin "mutlu aile için eğitim gördüğü aile okulu mezuniyet tablosu"nda yer alan öğrencilerin hepsinin de türbanlı kadınlar olduğu dikkati çekiyor.
Kimse Yok mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği: 2002 yılında Samanyolu Televizyonu bünyesinde "Kimse Yok mu?" programı ile başladı. İnternet sitesinde (www.kimseyokmu.org.tr) derneğin başlattığı "Kardeş Aile" projesi ile ilgili olarak "Kardeş aile projesi bir gönül işi olup, adeta bir ’Ensar-Muhacir’ kardeşliğidir" ifadeleri yer alıyor.
Kepez Deniz Yıldızı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği: 17 Nisan 2005’te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından açıldı. (www.denizyildizi.org).
Günışığı Derneği: İnternet sitesinde (www.gunisigi.org) faaliyetler kapsamında yardım ve sosyal faaliyetler bölümlerinde bir bilgi verilmezken, aile ve çocuk bölümünde "Çocuklar İçin Ramazan: 13 yol, İslamda Çocuk Eğitimi, Çocuk ve Allah (C.C.), İslam’da Ailenin Önemi, Kur’an-ı Kerim’de Karakter Eğitimi, Ailede Verilecek Din Eğitimi, Çocukları Kur’an’sız Bırakmamak, Çocuklara Allah Bilgisi" gibi alt başlıklar yer alıyor. Bunlardan "Çocuklar İçin Ramazan: 13 Yol"da, "çocukların günün en azından üçte birinde oruç tutmalarının teşvik edilmesi, arkadaşlarının özel iftara çağrılması, çocukların teravihe götürülmeleri" gibi öneriler yer alıyor.
NASIL İPTAL ETTİRİLİR?
Dönemin Cumhurbaşkanı (Sezer), anamuhalefet partisi ya da TBMM üye tam sayısının en az beşte birini oluşturan milletvekilleri, bununla ilgili yasanın Resmi Gazete’de yayınlandığı tarihten (2.1.2004 ve 31.12.2004) itibaren 90 gün içinde İPTAL DAVASI açabilirlerdi. Açmadılar.
Şimdi bir yol var. O da; vatandaş, Anayasa’ya aykırılık iddiasını da öne sürerek Vergi Mahkemesi’ne dava açacak. Vergi Mahkemesi olayda Anayasa’ya aykırılık bulunduğu kanaatine varırsa, bu gerekçe ile Anayasa Mahkemesi’ne iptal davası açabilecek.]
* * *
Bir yasal dalavere sayesinde, Anayasa’nın ve yasaların eşitlik ilkesine aykırı olarak nemalanan bu özel derneklerin ortak özelliği şu: Türkiye Cumhuriyeti’nin vergi gelirlerini Cumhuriyet ilkelerine aykırı bir toplumsal düzen yaratmak için kullanmak.
Alman hükümeti, Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin neden peşine düştü acaba? Yurdunu seven herkes bu yasanın (Gelir Vergisi Kanunu, Madde: 40/10) iptali için elinden geleni yapmalı! Ey CHP, ey MHP, ey DSP, ey DTP, sizler de boş durmayın!