Atalay: İstanbul otoparkı çözdü sıra Ankara’da

GEÇEN hafta Ankara Barosu Gölbaşı’ndaki sosyal tesislerinde yenilenmiş haliyle TBMM’nin hukukçu milletvekillerini ağırlarken, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 17. Onur Günü nedeniyle verdiği yemekte yargı zirvesi buluştu. Eski başsavcıların ve yargı camiasının neredeyse tam kadro katıldığı yemekte Ferhat Göçer sahne aldı.

Ankara Baro’nun Parlemento ile İlişkiler Kurulu’nun geçen Çarşamba günü TBMM ile diyaloğun geliştirilmesi amacıyla düzenlediği yemeğe Meclis’teki 105 hukukçu milletvekili davet edildi. 70 milletvekili katılım bildirdi. Ancak, Mayın Yasası’nın görüşmeleri nedeniyle ancak 30’u yemeğe gelebildi. Başkent Barosu’nun yemeğine Hükümet üyeleri de büyük ilgi gösterdi. Yemeğe, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AKP eski Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Özdemir Özok katıldı. Evsahibi olan Ankara Barosu Başkanı Vedat Ahsen Coşar, kapıda karşıladığı konuklarına önce tesisi gezdirdi.

Mayın stresini attılar

Göl kenarında canlı müzik eşliğindeki keyifli bir akşam yemeği yiyen bakan ve milletvekilleri geç saatlere kadar sohbet ettiler. Davetlilere, klasik müzik dinletisi de sunuldu. Milletvekilleri günlerdir devam eden mayın tartışmaları nedeniyle yaşadıkları stresi bu yemek sayesinde attılar. İçişleri Bakanı Atalay gazetecilere, yetkisiz kişilerin kentlerde vatandaşlardan gelişi güzel otopark ücreti almalarının engellenmesine yönelik bakanlık genelgesinin arkasında olduklarını belirtti. Ankara’daki durumun sorulması üzerine Bakan Atalay bakın ne dedi:

"Yani bazı illerimizde daha ileri mesafeler alınması gerekiyor. Onu hatırlatmış oldum. Vatandaşlarımızın bize gelen talebidir bunlar. Otopark düzeni olmayan yerde arabalarını bıraktıklarında birileri geliyor, resmi görevli de değil. Vatandaşımız endişe ediyor. Ödeme yapsa bir türlü, yapmasa bir türlü... Bunların olmaması lazım. Benimki sadece bir hatırlatma. Bunlar, Belediyeler Kanunu’nda belediyelerin görevi. Görevini yapmıyorlar, ben hatırlatıyorum. Denetleyeceğiz. Bu konuda genelge yayınladık. Bu konuda dikkat eden belediyeler var. İstanbul büyük oranda çözdü bunu."

Geceyi orgazine eden Parlemento ile İlişkiler Kurulu Başkanı avukat Mustafa Büyükavcıoğlu ile de konuştum. Büyükavcıoğlu, "Biz başkent barosu olarak Meclis’teki hukukçu milletvekillerimizle iyi ilişkilerimizi geliştirmek için böyle bir etkinlik düzenledik. Geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Avukatlık Yasası çalışması var. Avukatlık sınavının yeniden tasarıya konulmasını istiyoruz. Meslek içi eğitimin zorunlu hale getirilmesi için de çalışacağız" dedi.

Çiçek’in evrakları kaybolunca Yozgat’a kaydolmuş

Geceye geç saatte televizyon programı dönüşü katılan Cemil Çiçek’te, baro yöneticileri ve avukatlarla çay sohbeti yaptı. Sohbet sırasında Çiçek, asıl mesleği olan avkatlığı çok sevdiğini merhum Turgut Özal’ın isteği üzerine 1984’te siyasete girdiğini ve bir daha da bırakamadığını söyledi. Yozgat Belediye Başkanı iken istifa edip politikaya başladığını anlatan Çiçek, "Ancak siyasette avukatlık mesleği yakamı bir türlü bırakmadı. O tarihten beri açılan parti kapatma davalarını hep ben savundum. Bir anlamda parti kapatma ve kapatmama uzmanı oldum" dedi.

Baro Başkanı Coşar, yaptıkları araştırma sonucu Çiçek’in barodaki kaydını bulamadıklarını da söyledi. Bunun üzerine Çiçek, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni 1971 yılında bitirdikten sonra on yıl serbest avukatlık yaptığını belirterek, "Ben de sonradan öğrendim. Ankara Barosu Levhası’ndaki kaydım Yozgat Barosu’na gönderilmiş" dedi.

Konuklarıyla tek tek ilgilendi

Yargıtay’ın Cuma günü düzenlediği yemeğe de büyük bir katılım oldu, masalara ek sandalyeler bile konuldu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya geceye katılan tüm konuklarıyla tek tek ilgilendi. Göçer’in şarkılarını dinleyen Yargıtay savcıları da dosyalarından uzak güzel bir gece geçirdiler.
Yazarın Tüm Yazıları