Gaziantep’in ‘Papermoon’unda neden şaşırdım

Pazartesi gecesi çok şaşırdım, hem de çok.

Haberin Devamı

Çünkü pazartesi günleri İstanbul’un popüler restoranlarında bile doluluk oranı pek azdır.
Ama Gaziantep’in yeni açılan ve buranın Papermoon’u olarak anılan Develik adlı restoranı gayet kalabalıktı.
Hemen arka masamda yabancılar vardı, kırmızı şaraplarını yudumluyorlardı.
Başka bir masada ise kalabalık bir aile yemeği vardı, tatlı tatlı sohbet ediyorlardı.
Develik, yaz sonu açılan Hışvahan adlı butik otelin içinde.
Hem 10 odalı butik otel hem de restoran mimar Mahmut Anlar’ın elinden çıkmaymış.
Anlar ve ekibi yöresel detaylarla modern çizgileri birleştirip gerçekten şık bir mekan yapmış.
Kendinizi İstanbul’daki bir mekanda gibi hissediyorsunuz.
Develik’in barı ve asma cam zemin sayesinde altta görünen eski su deposu da şahane.
Tek tek tasarlanıp Gaziantep’teki ustalara yaptırılan bakır mobilyaları da öyle...
DİZAYN OTEL ZİNCİRİNE DAHİL OLMALI
Hışvahan ve restoranı Develik’i Gaziantep’e kazandıran ise Mine Özmen.
Mine Hanım ve ailesinin asıl işi un sektörü.
Hışvahan turizm alanındaki ilk yatırımları olmuş.
Yatırıma vesile olan kişi ise Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin.
Bu 400 yıllık eski hanı otel yapma fikrini Şahin önermiş Özmen’e.
Ve 18 aylık uzun çalışma sonrası Hışvahan ortaya çıkmış.
Mine Özmen şu konuda da şanslı.
Çünkü danışman olarak Bodrum Bella Sombra Oteli’ndeki başarılarıyla tanınan Şebnem Ercantürk ve Murat Özalp ile çalışmış.
Mine Hanım’a söyledim, buraya da yazayım:
Hışvahan bence bu haliyle lüks butik otel zinciri Design Hotels’e rahatlıkla dahil olabilir.
Dahil olduktan sonra da yabancılar buraya daha çok akın etmeye başlar tabii.

Haberin Devamı

Gaziantep’in ‘Papermoon’unda neden şaşırdım

Karşılıklı endişeler 

Gaziantep’e dair herkesin aklındaki ilk soru şu:
“Güvenli mi?”
Aslında bu endişeli soruya en güzel yanıtı bir Gaziantepli verdi, direkt onu aktarayım:
“Biz İstanbul’a gelmeye, Taksim’de dolaşmaya çekiniyoruz.
Siz de Gaziantep’e gelmeye. Aslında aynı şey. Endişelerle bir yere varamayız.”
Çok doğru.
Korkarak, endişe ederek yaşanmaz. 

Devamı cumaya

Haberin Devamı

Biz tüm Hürriyet yazarları ve yöneticileriyle iki gündür buradayız.
Hürriyet ve TURSAB’ın ortaklaşa düzenlediği marka kentler buluşmasının dördüncü ayağı Gaziantep.
Buradan yazacak, aktaracak daha çok şey var.
Bu yazıyı da gayet hızlı bir şekilde Zeugma yolunda giderken yazıyorum.
Diğer izlenimler cumaya...
Yediğim içtiklerimle beraber!

 

Yazarın Tüm Yazıları