Paylaş
Sosyal medya, Selenatörler’in “Selena Gomez yalnız değilsin, sakın üzülme, hep yanındayız” mesajlarıyla doldu.
Selenatör, Selena Gomez hayranı demek.
Ama ölümüne...
Bakın birkaç cümle alıntı yapayım bir Selenatör’den:
“Kimi zaman sadece fotoğraflarına bakıp ağlamaktır Selenatörlük. Neden ona ulaşamadığını düşünüp ölmek istemektir. Onun sevdiği kişileri sevmektir. Onun sevdiklerine zarar gelince senin canının yanmasıdır Selenatörlük. Şarkılarını dinlediğinde kendinden bir parça bulmaktır. Uğruna ölebilmektir Selenatörlük!”
Selenatörler, Selena Gomez’i teselli ederken, aynı anda son zamanların en gözde boyband’i One Direction grubunun fanları, yani ‘Directioner’lar, MTV-EMA ödülleri için Twitter’da gündem yaratmakla meşguldü.
Sadece Türkiye’de, çoğunun yaşları 9-16 arasında değişen 250 binin üzerinde Directioner olduğu biliniyor.
Bu rakamla dünya sıralamasında ABD, İngiltere, Meksika, Filipinler, Fransa, Brezilya, Kanada, Avustralya ve İtalya’dan sonra geliyor Türkiye.
Şöhretlere hayran olmak, duvara posterlerini yapıştırıp filmlerini, konserlerini kaçırmamak bildiğimiz şeyler. Ama sosyal medya hayranlık kurumunu işte böyle farklı bir yere getirdi.
Türkiye’de ‘Belieber’ler (Justin Bieber’cılar), Selenatörler, ‘Little Monster’lar (Lady Gaga takipçileri), Smiler (Miley Cyrus), Little Mixer, Navy (Rihanna’cılar), Katycat (Katy Perry hayranları), Honeybee’ler (Beyonce için kalbi çarpanlar) var.
Britney Spears fanları ise en ilginç lakabı almışlar kendilerine; Army Fatale.
Buradaki fan grupları arasında Sezenatör ya da Dumanatör bulamazsınız. Onlar bu kadar fazla hayranlık için fazla cool’durlar çünkü.
Konserlere gelirler ama yaşları, sosyal statüleri gereği birileri için “ölmezler”, fan sayfalarında saatlerce vakit geçirmezler.
Ama bizde de yakışıklı, güzel ve gündemde olan genç popçular ya da oyuncular söz konusu olduğunda aktif çalışan gençler yok değil.
Akçıllar (Sinan Akçıl fanları), Bozteam (Murat Boz) ve HadiseTeam en sıkı çalışan fan grupları.
Çağatay Ulusoy hayranı gençler kendilerine Çağatayist diyor. Çağatay Ulusoy’un 23 Eylül’deki doğum gününü dünya TT (trending topic) listesine sokacak kadar da etkili olmuşlardı üstelik.
Ne diyeyim; darısı diğer genç popçu ve oyuncularımızın başına...
Köpeğimle evlenmek istiyorum!
Adı gizli tutulan bir milletvekili TBMM’de “Yeni anayasaya kadın-erkek yazalım. Yoksa eşcinseller birbirleriyle, kadınlar köpekleriyle evlenebilir” dedi.
Valla köpekle evlenmek hiç fena fikir değil.
Yalan söylemez, sadıktır, korur, kollar, bir dakika yanından ayrılmaz. Senin için yaşar, ölümüne sever. Son nefesine kadar yanında olur.
Evet, evet, ben köpeğimle evlenmek isteyebilirim gerçekten de!
Şaka bir yana, adı gizli milletvekili belli ki kadın-köpek benzetmesini eşcinselleri aşağılamak ve can yakmak için yapmış.
Peki gerek var mı peki böyle saldırılara, yasaklara?
Kimseye zararları yoksa eğer, bırakalım insanları istedikleri gibi yaşasınlar, istedikleriyle evlensinler.
Eşcinsel bir çifte yasal tanınırlık sağlamanın çağdaş medeniyet göstergesi olduğunu düşünüyorum.
Zaten söz konusu olan sosyal ve hukuksal bir mesele.
Evlilik izni verilir ya da verilmez diye insanların cinsel tercihlerinin değişeceği de yok zaten.
Senaryo yazanlar okusun
Çok iyi bir senaryom var ama bağlantılarım yok, film şirketlerine ulaşmama yardım eder misiniz diyen birçok kişiden mail ve telefon alıyorum.
Bu taleplere toplu cevap, Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ve Sinema Genel Müdürlüğü’nün senaristlerin uzun metraj film projelerini senaryo aşamasında desteklediği En İyi İlk Senaryo yarışmasında.
Ödülü 20 bin lira olan yarışmaya son başvuru tarihi 17 Kasım.
Ödül alamasanız bile jürideki isimlerin dikkatini çekmiş olacaksınız.
Ki jüri gerçekten sağlam; senarist yönetmen Ümit Ünal, senarist Ebru Ceylan, oyuncu Zafer Algöz, senarist yönetmen Yüksel Aksu, gazeteci yazar Yekta Kopan, yapımcı Elif Dağdeviren, cast direktörü Harika Uygur, telif hakları genel müdürü Abdurrahman Çelik, sinema genel müdürü Cem Erkul, Türsak Vakfı Başkanı Engin Yiğitgil.
Detaylı bilgiye tursak.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Paylaş