Bir kedi ve bisikletle dünya turu

“Geçen hafta biraz kafa dinleyelim diye iki günlüğüne şehir dışına çıktık. Kafa dinlemek ne mümkün. Otelde bir çocuk çığlık çığlığa ağlıyor. Berikinin annesi yemek yedirmek için peşinde koşuyor. Avrupalı’nın çocuğu öyle mi? Onlar oturmuş kendi başına yemeğini yerken, bizimkiler oteli yıkıyor.”

Haberin Devamı

Bir kedi ve bisikletle dünya turu

Mutlaka bu tip yakınmalarda bulunmuş ya da benzer cümleleri duymuşsunuzdur. Elin çocuğu neden uslu, bizimkileri zapt etmek neden böyle zor ben bilemem. Ama şunu biliyorum, Avrupalı’nın kedisi de uslu...
İskoçya’nın başkenti Edinburgh’tan başlayarak bisikletiyle dünya turuna çıkan Dean Nicholson, kedisi Nala ile birlikte geçtiğimiz günlerde Ankara’ya geldi. Bosna sınırından Karadağ’a geçerken bir miyavlama sesi duyan bisikletli, Nala’yı burada bulmuş ve sahiplenmiş. Dean Nicholson, yolculuğunun bundan sonrasına kedisiyle birlikte devam etmiş. Biz kedimizi veterinere zor götürürken, Nala ve Dean hâlâ dünyayı geziyor.

O KADAR YOL TEPİLİR Mİ

Haberin Devamı

Ankara’da kaldıkları süreçte takipçileriyle de buluşan ikili, kimi zaman bir otelde, kimi zaman Beypazarı’nda çadırda, kimi zamansa buldukları bir kanepede, uyku tulumunda konakladı. Twitter kullanıcısı @andbenersays “Asıl yolculuk şimdi başlıyor” derken, diğer yorumlar şunlar oldu:
@ladiemacbeth Beypazarı kurusu ve sarması için o kadar yol tepilir mi?
@zuzzayli Kaçmayan kedi yapmışlar ne güzel.
@frd192535 En zor levele gelmiş bu bölümü daha geçen olmadı.
@iamwastelandd Pavyonda bisikleti bırakır hesaba.
@berrakue Şimdiden geçmiş olsun ikisine de.
@evaloody23 Biz kediyle yazlığa giderken bile korkunç dakikalar geçiriyoruz, ne demek kediyle binlerce kilometre yol.
Ben bu satırları yazarken Ankara’dan çıkıp yeniden yola revan olan ikilinin maceralarını @1bike1world Instagram hesabından takip edebilirsiniz.

Bir kedi ve bisikletle dünya turu

MÜFETTİŞ FİDBİ GÖREV BAŞINDA

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Müfettişi Fidbi, geçtiğimiz günlerde yeni görevine başladı. @fidbi06, kentin dört bir yanını teftiş etmeye hazırlanırken, Başkan Mansur Yavaş da, “Böyle zorlu ve yorucu bir görevi kabul ettiğin için seni kutluyorum” mesajıyla Fidbi’ye destek verdi.
“Ankara’nin 25 ilçesinde yüzlerce noktada, FİDBİ her yerde! Daha göreve yeni geldim. Siz bir de beni 25 yıl sonra görün” diyen Müfettiş Fidby’nin bir başka açıklaması da şu oldu:
“İşe başlamadan önce ‘Atamanı en hızlı birimimize yapıyoruz. Umarım ekibe ayak uydurabilirsin’ dediler. Bizim ailemizde hızlılık genlerden geliyor. Uzaktan akrabam Road Runner da böyleydi. Başımı sallayarak ‘Fidbi!’ dedim.”
Sosyal medya sakinleri de Fidby’yi neşeyle karşıladı. Çeşitli taleplerde bulunan takipçileri, müfettişe şunları söyledi:
@ankaraadem Bence @fidbi06’nın ilk görevi İvedik ve OSTİM caddelerini dolaşmak olmalı. Ana yollar berbat durumda.
@razundara1 Bu çukur işleri sizi baya yoracak. Çünkü her yer çukur dolu. Ankara kedisiyle döneriyle değil çukurlarıyla tanınır duruma geldi.
@fakeselfing Keşke mazgalları yan çevirseniz bisikletimizle üstünden geçebilsek.
@cloudartdesign Ne kadar sempatik bi belediye oldun sen ya.
@aytarZ Fidbi Hürriyet Caddesi’ne de bi el atsan, asfalt yapılsa çok mutlu olurum.
@yusufilkay08 Etimesgut İstasyon Caddesi’ndeki rögar kapaklarını ne zaman ziyaret edeceksiniz Fidbi beyciğim?
@onurbiradam Fidbi’yi 1020. Cadde Dikmen Malazgirt Mahallesi’ne de bekliyoruz.
@tufann_06 Fidbi gel seni Ankaragüçlü yapalım gardaşım.
Ben de Fidbi’ye yeni görevinde başarılar diliyorum.

Yazarın Tüm Yazıları