Zayıflamadaki son trendler

Selülit ve bölgesel yağ fazlalıkları, vücut güzellik ve estetiğini tehdit eden en inatçı sorunlardan... Neredeyse kadınların yüzde 80’inde görülen bu sorunla başa çıkmanın yıllar öncesine kadar pek yolu yoktu.

Bugünse tıbbi yöntemlerden özel cihazlara kadar pek çok alternatif bize duru, pürüzsüz ve selülitlerden arınmış vücutlar vaat ediyor. Dr. Melisa Eczacıbaşı, selülitle ilgili son gelişmeleri anlattı.

- Bölgesel yağlanma ve selülit sorunu olanlarda uygulanan tıbbi yöntemler neler?

Selülit ve bölgesel zayıflamada en çok tercih edilen tıbbi yöntemler mezoterapi, karboksiterapi, lipolizis ve kas çalıştırma sistemleridir. Dünyanın birçok ülkesinde kullanılan bu yöntemlerle selülit ve bölgesel yağlanma sorunlarını azaltmak, hatta tamamen gidermek mümkün.

- Hangi bölgelerde neler uygulanıyor?

Özellikle kalça, bel bölgesi, sırttaki yağ birikintileri, göbek, karın ön duvarı, diz iç kısımları ve kolda uygulanabilir. Bu yöntemde çok ince uçlu iğne ile lokal yağlanma olan bölgelere, soya fasulyesinden elde edilen fosfolipid maddesi enjekte ediliyor. Soya fasulyesindeki lesitin, yağ bloklarının yıkılmasında ve çözülmesinde en çok kullanılan ilaçlardan biri. Seans sayısı kişinin probleminin yoğunluğuna göre değişiyor ve ortalama 2-3 ay sonra bölgesel yağlanmalarda oldukça başarılı sonuçlar sağlıyor.

- Karboksiterapi yöntemi nedir?

Karboksiterapi metodlu ve kontrollü parametrelerle Co2 gazının deri altına pompalanması ile gerçekleşen bir tedavi. En sık estetik kullanım alanları selülit, bölgesel yağ doku fazlalıkları, liposuction’dan önce ve sonra, deride kan dolaşımının artması nedeniyle derinin daha çok beslendiği anti-aging bakımlar, yara izi, çatlak bakımlarında uygulanıyor. Co2 gazı sayesinde vücutta oksijenizasyon dolayısıyla lipoliz artıyor. Bunun sonucunda damarlarda genişleme, bölgeye giden kan akışında hızlanma, kollajen, elastin sentezinde hızlanma meydana geliyor. Ve bölgede görülen zayıflama ile birlikte genel cilt kalitesinde iyileşme ve elastikiyet artışı oluyor.

- Mezoterapi nedir?

O da selülit ve bölgesel zayıflamada en sık kullanılan yöntemlerden biri. Amaç, orta deriye ince uçlu iğne ile belli açılarla ilacı enjekte edilerek problemli bölgeye tedavi sağlamaktır. Enjekte edilen ilaçlar, yağ bloklarının yıkımını ve kan dolaşımının artışını sağlayarak, tedaviye düzenli devam eden kişilerde selülit, yüzsel dalgalanmalar ve bölgesel yağ fazlalıkları sorunlarını azaltıyor veya ortadan kaldırıyor. Seans sayısı kişinin probleminin yoğunluğuna göre değişmekle birlikte minimum 6, genelde de 8-10 seans şeklinde gerçekleşiyor.

Selülitsiz bir hayat için bunlara dikkat!

Yiyeceklerinizi tuz yerinde baharat, limon ve aromatiklerle tatlandırmaya bakın.

Koyu kahve, koyu çay, gazlı içecek ve kola tüketimini kesin.

Lif oranı yüksek beslenme tarzını seçerek, toksik madde atılımını kolaylaştırın.

Mutlaka günlük içtiğiniz su miktarını artırın.

Rezene, elma kabukları ve yeşil çayı karıştırarak hazırlayacağınız bitki çayını, günde en az 4 kez içmeye çalışın.

Mümkünse her gün bir demet maydanoz, bol bol kereviz, lahana ve enginar yiyin.

Tatlı ihtiyaçlarınızı meyve, tatlandırıcı ile hazırlanmış meyve kompostoları ve sütlü tatlılardan karşılamaya çalışın.

Şarküteri ürünlerinden, yağlı soslardan uzak durun.

Kızartmalar yerine fırın, buğulama ve haşlama yemekleri tercih edin.
Yazarın Tüm Yazıları