Güzellikle ilgili doğrular yanlışlar

DOĞRU olduğu varsayılan pek çok güzellik sırrı var. Peki bunlar gerçekten de DOĞRU mu? ışte uzmanların yanıtları...

Haberin Devamı

1- Göz renginizle aynı farı sürmek hatalı bir makyajdır
YANLIŞ: Bu bir hata değildir; örneğin, kahverengi far, kahverengi gözlerle harika bir uyum sağlar. Bununla birlikte uzmanlar göz rengi ile hafif bir zıtlık yaratacak tonları tercih etmenin kilit nokta olduğunu söylüyor. Mavi gözlere neon mavi göz kalemi, kahverengi gözlere bronz far, yeşil gözlere koyu yeşil tonlar, doğal göz rengini daha da vurguluyor.
2- Tırnakları zıt yönlerde törpülemek zararlıdır
DOĞRU: Törpülerin aşındırıcı yüzeyi tırnakların katlarına ayrılmasına yol açabilir. O yüzden her zaman tek yönde törpülemek gerekir. Bunun için: Törpüyü bir kenardan ortaya kadar hareket ettirin ve sonra aynı hareketi diğer kenardan başlayarak uygulayın. Eğer aceleniz varsa, kristal tırnak törpülerini deneyin.
3- Yatmadan önce üzerine diş macunu sürerseniz sivilce sabaha kadar yok olur
YANLIŞ: Diş macununun acil durumlarda etkisi olsa da, yok olmasını sağlamaz. Ayrıca bu macunların çoğu antibakteriyel özelliklere sahip oldukları için beyazlatıcı etkileri vardır, bu da cildin tahriş olmasına yol açabilir.
4- Saçları sık kestirmek daha çabuk uzamasını sağlar
YANLIŞ: Saç uçlarının kırılması, saçların uzamayacağını ve kestirmek gerektiğini göstermez. Saç her zaman belirli ölçüde uzar ve bu ölçü ayda ortalama yarım santimdir. Saçları düzenli kestirmek, sadece onları güçlendirir, bu da daha uzun görünmesini sağlar, o kadar...
5- Jöleli şekerleme yemek tırnakları güçlendirir
YANLIŞ: Bu tür şekerlemelerden medet ummayın, onun yerine tırnak güçlendirici cila kullanın!
6- Makyajınızı her zaman gün ışığında uygulamalısınız
DOĞRU: Bu yöntem size kusurları daha net görüp kapatma fırsatı sunar.
7- Kurumamış cilalı tırnaklarınızı soğuk suya sokmak kurumasını hızlandırır
YANLIŞ: Tırnak cilasının üzerine bir damla kurutucu oje damlatın, daha etkili...
8- Tırnaklarda oluşan beyaz lekeler kalsiyum eksikliğinden kaynaklanmaktadır
YANLIŞ: Aslında bu lekeler, tırnak plağının zarar görüp altına hava sıkışmasından dolayı oluşur.
9- Koruyucu saç kremini soğuk suyla durulamak saçı daha parlak gösterir
DOĞRU: Soğuk su saç yapısını korur ve saç lülelerinin daha fazla ışıldamasını sağlar.
10- Kaşlarınızın çok derinden alınması tekrar uzamamalarına sebep olabilir.
DOĞRU: Eğer kaşlarınızı yanlışlıkla çok fazla aldıysanız, daha sonra olabildiğince uzatın ve bir profesyonele gidin.

Haberin Devamı

Bu sorumluluk projesi ‘içimizdeki çocuk’ için

Haberin Devamı

1851 yılında New York’ta doğal içeriklerden elde edilen tedavi edici tonikler ve tıbbi merhemler satan bir eczane olarak adını duyuran Kiehl’s, 160. yaşını “İçimdeki Çocuk” adlı özel bir projeyle kutluyor. Proje için aralarında Tansa Mermerci Ekşioğlu, Deniz Akkaya, Ebru şallı ve Yalın’ın da bulunduğu 13 ünlü isim bir araya geldi, Ultra Facial Cream ambalajları üzerine içlerindeki çocuğun resmini çizdi. Kremlerin satışından elde edilecek gelirin büyük bölümü Koruncuk Vakfı’na bağışlanacak.

Lekelerden kurtulun

Güneşin zararlı ışınları başta olmak üzere birçok farklı sebeple ellerde ve dekolte bölgesinde lekeler, renk değişimleri oluşabiliyor. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Op. Dr. Ümit Yaşar Çelemli, genetik özellikler, güneşe maruz kalma, ilaç kullanımı gibi pek çok sebebin ellerde ve dekolte bölgesinde melanin üreten hücrelerin yoğunlaşmasına, lekelerin ortaya çıkmasına yol açtığını belirtti: “Cilt lekeleri bakımsız ve yaşlı bir görünüme sebep olur ve hiçbir kadın bu görünümden memnun değildir. Ama Skin Perfect Terapi ile bu lekeleri ortalama 2-3 seansta tamamen ortadan kaldırmak mümkün.”
Uygulama nasıl yapılıyor?
Skin Perfect paketinde, lekelerin ve cildin durumuna göre ağırlıklı olarak 515 nm. dalga boyunda özel bir Fototerapi sistemi kullanılıyor. Bu teknik lekeleri ortalama 1 ila 3 seans arasında yok ediyor. Uygulama esnasında herhangi bir acı ya da yara oluşumu söz konusu değil. Uygulama sonrası lekelerde yavaş yavaş açılma görülüyor ve cilt hem eski rengine dönüyor hem de daha genç ve sağlıklı bir görünüme kavuşuyor.

EDİTÖRDEN...

Haberin Devamı

Yaşlanma karşıtı bakım

Avon Anew serisi, 20. yılında ileri teknolojilerle geliştirilmiş yeni ürünlerle daha da zenginleşti. Serinin en yeni üyesi ise ANEW Ultimate 7S... Toplam 7 gençlik proteinini harekete geçirmek üzere formüle edilen bu yenilikçi seri, yaşlanma karşıtı bakımda etkin sonuçlar veriyor. Yeni Anew Ultimate 7S serisinde gündüz kremi, gece kremi, göz çevresi bakım sistemi ve serum bulunuyor.

Bronzluk ‘cesaret’ ister

Lancaster laboratuvarlarında geliştirilen Sun Beauty adlı yeni güneş serisi, infrared teknolojisi sayesinde güvenli ve kalıcı bir bronzluk vadediyor. Tüm ürünlerin bu teknolojiye göre yeniden formüle edildiği Lancaster güneş bakım serisi, maksimum koruma ile ışıltılı bronzluğu birleştiriyor.

Haberin Devamı

Uzun ve doğal kirpikler

Eeose kaş ve kirpik serumu, daha uzun kirpikler vadediyor. Günde sadece bir kez sıvı bir eyeliner gibi sürülen bu serum, kirpik köklerine etki ederek 3’lü bir etki gösteriyor: Kirpikleri uzatma, dolgunlaştırma ve kirpikleri gürleştirme...

Mini boy, maksimum etki

Sephora’nın pratik seyahat setinin içinde mini boylarda şu ürünler yer alıyor: Waterproof göz makyaj temizleyicisi, nemlendirici, göz çevresi bakım kremi ve vücut losyonu...

 

Yazarın Tüm Yazıları