Paylaş
“Kışın kapıya dayandığı bu günlerde sizlerden bir konuda yardım istemek için yazıyorum. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yürüttüğümüz bir proje sayesinde, hastanenin sosyal servis yetkilisinden buraya pek çok kimsesiz ve evsiz insanın geldiğini öğrendim. Araba çarpmasından donma tehlikesine kadar pek çok evsiz hastaneye geliyor ve ciddi bir şekilde pijama, çamaşır ihtiyacı doğuyor. Hastanenin bulunduğu sosyal çevre de dikkate alınırsa; bu ihtiyaç kış mevsiminin şiddetini artırdığı dönemde zirveye ulaşıyor.
GÖNÜLLÜLERLE ÇÖZÜM
Hastane sosyal servisi bu ihtiyaçlara yetişmeye çalışsa da yeri geldiğinde her hastanenin karşılaşacağı bu spesifik konuda gönüllülerle birlikte çözüm aramaya çalışıyor. Bu konuda bireysel yardım aşamasına gelmeden önce, kalıcı ve her yıl sürecek bir yardım için tekstil sektörüyle temasa geçtim, ancak açıkçası sonuç alamadım. O yüzden geriye tek bir çözüm yolu kaldı. Herkesten tek tek yardım istemek. Eğer sizin imkanınız ve zamanınız olursa aşağıdaki listede yer alan ihtiyaçların en azından birinin temin edilmesine katkı koyar mısınız? Şimdiden teşekkürler.
İHTİYAÇ LİSTESİ
Hastaneden öğrendiğim ihtiyaç listesi aşağıdaki şekilde:
* Geneli M ve L beden olmak üzere her yıl 100 adet erkek pijaması.
* Olabildiği kadar iç çamaşırı.
* 30 kadar da (yıllık) M ve L beden kadın pijaması.
İLETİŞİM İÇİN: Yardımlar Tepecik Hastanesi Sosyal Servis Sorumlusu Aysun İnan’a ulaştırılabilir. Telefon numaraları: (0-232) 469 69 69 / 2512 ya da (0-232) 457 14 08.”
Burcu Taner Karatay, Tepecik Hastanesi’yle bağlantılı olduğu için oradaki ihtiyaçları iletmiş. Diğer kamu hastanelerinde de benzer hastalar için ihtiyaç olabilir. O hastanelerle ve sosyal servis sorumlularıyla bağlantı kurabilirsiniz. Belki başka ihtiyaçlar da öğrenilebilir.
-----
PROJEDE İLK İNCELEME
Foça Tarihi Yürüyüş
Yolu’nda önemli adım
GEÇENLERDE, Foça Belediyesi Kenti Konseyi Temsilciler Meclisi’nin hazırladığı, “Tarihi Yürüyüş Yolu” projesinden söz etmiştim. Hoş bir rastlantı, aynı gün Kaymakam Niyazi Uyugölge ve Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, meclis üyeleriyle öngörülen güzergahı inceledi. Demirağ, Foça’nın sadece deniz ve kumdan oluşmadığını belirtti, tarihi ve arkeolojik yapısının tanıtımına çabaladıklarını bildirdi, “Proje ile turizmi 12 aya yaymaya çalışıyoruz. Foça’da yaşayanların da ilçenin tarihi zenginliğini bilmelerini sağlayarak, kentin tanıtımını artıracağız. Güzergah boyunca yapılması gerekenleri öncelik sırasına göre belirleyeceğiz” dedi.
-----
SÖZ
SİZİN
BU YAKINMAYA KULAK VERELİM
Trafik suçlularıyla
mücadele çağrısı
YILLARDAN beri duyarlı bir vatandaş olarak toplumun hakkını çiğnemeden, yasalara saygılı bir insan olmaya çalıştım ve bu yolda da devam edeceğim. Ancak insan birey olarak bu çabasına karşı iyileşme görmek istiyor. Ne yazık ki, suçlunun yeterince ceza almadığı, cahiliye devrinin tekrar başladığı ülkemizde neredeyse kimse duyarlı davranmıyor trafik suçlarına.
EN AZ 20 ŞİKAYET
Alsancak Nevvar Salih İşgören Turizm Meslek Lisesi önünde engelli vatandaşların kaldırıma çıkıp inmeleri için yapılan rampaya park eden bu kamyonet sürücüsünü 3 ay boyunca en az 20 kere trafiğe şikayet ettim. Bir defa çekici geldi o da uygun olmadığı için çekemedi, ceza yazıp gitti. Daha sonraki şikayetlerimde sadece ceza yazmak için bir kaç kez geldiler. Yörede yeterince açık ve kapalı park yeri var. Ancak henüz yirmili yaşlardaki süslü bir hanımın kullandığı bu devasa aracı bu kaldırımın sağ veya solunda engelli rampaları ile ağaçların arasına öyle park ediyor ki, şikayetime cevap verme mecburiyetinde kalan trafik, aracı çekmek için çaresiz kalıyor.
OTOPARKLAR BOMBOŞ
Yasaların caydırıcı olmadığı bir durumda insanları eğitmemiz mümkün mü? 60’ların sonlarında 70’lerin başında trafiğin polis yerine ışıklarla yönetilmeye başlandığı İzmir’de, yaya geçitlerinin her iki tarafında polislerin ellerinde megafonlarla hatalı geçiş yapanları uyardığını ve sonunda ceza yazdığını gören 65 yaşında ülkesini seven bir kişi olarak İzmirlileri trafik suçluları ile mücadeleye çağırıyorum.
Bu arada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza da büyük iş düşüyor. Otoparklar boş, otopark görevlileri hatalı park edenlere duyarsız.
VE TABİİ Kİ KALDIRIMLAR
Kaldırımların durumu hakkındaki yazıya teşekkür ediyorum. Ancak çok küçük bir örnek... Talatpaşa Alsancak Migros önünden karşı kaldırıma geçiniz, köşedeki döner büfesinden Alsancak Devlet Hastanesi’ne kadar yürümeye çalışın. Yer döşemelerinin düzensizliği, taşlar arasına gelişi güzel ve iki adımda bir monte edilmiş Superonline, Telekom, elektrik, su ve doğalgaz kapakları bir keşmekeşlik içinde. Hiçbirisi satıhla aynı seviyede değil. Çocukların, yaşlıların ve en önemlisi görme engellilerin düşmeden yürümesi mümkün değil. Sayın Çetin Erokay’a geçmiş olsun derken bahsettiğim bu yolda arkadaşımın 3 yıl içinde 4 defa düşerek çenesini, kolunu kırdığını, alnından ve dizlerinden yaralandığını bilginize sunarım.
GÖLE MAYAYA DEVAM
Saygısız motosiklet, bisiklet sürücülerinin kaldırımda araçlarını kullanmalarına gelince... Yoldaki trafiği idare edemeyen, kaldırımda aylardır park eden araç ve araç sahibine karşı gerekli yaptırımı uygulayamayan bir kurumdan ne bekleyebiliriz ki? Allah Nasrettin Hoca’nın mekanını cennet eylesin. Bizim gibi vatandaşlar, tüm iyi niyet ve umudu ile göle maya çalmaya devam edecek: “Ya tutarsa...”
Turgut EKİNCİ
-----
ALSANCAK’TA ELEKTRİK YAKINMASI
Sokak aydınlatması
çok yetersiz
60’lı yıllardan beri Alsancak’ta yaşıyorum. Geçenlerde Çetin Erokay’ın kaldırım kazalarını okudum. Bir sorunu da ben aktarayım. Talatpaşa Bulvarı’nın Sevinç Pastanesi ile Alsancak Garı arasında kalan bölümünün sokak aydınlatması çok yetersiz. Çeşitli kez başvurularımız oldu. GDZ Elektrik’e son olarak 26 Aralık 2014’te ulaşabildim, konuyu aktardım, ancak değişen bir şey yok.
Şükrü KAYABAŞI
-----
YARIN MAVİBAHÇE’DE PAZAR VAR
Organik meraklılarına
EKOLOJİK Tarım Organizasyonu (ETO) Derneği, yarın 10.00-19.00 saatleri arasında Mavibahçe Kent Meydanı’nda organik pazar kuracak. 12 üreticinin yer alacağı pazarda, organik sertifikalı yaş meyve-sebze, kuru meyve-sebze, kişisel bakım ürünleri ve temizlik ürünleri satışa sunulacak. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Göynügür, kişileri organik ürünlerle buluşturarak doğal besinlere ve ürünlere farkındalık sağlamak istediklerini belirtti, “İnsanların nereden organik ürün alabileceğini göstermiş olacağız” dedi.
-----
BİR ALINTI
Ağaçlar da insanlar gibi... Terbiye edeceksin. Her insan başında ekşidir, kekredir. Eğitirsin, öğretirsin, bal gibi tatlı olur.
(Ekşi Elmalar filminden)
Paylaş