Paylaş
İZMİR VE EGE FARKINI GÖSTERİR
Maçlardan önce taraftarlardan kan ve organ bağışının özendirilmesini önermiş ve eklemiştim: “Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) ve İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) da bu kampanyaların yaygınlaşmasına destek olsa... Kulüplerin başkan ve yöneticileri de bağışlara önderlik etse... Bence çok güzel olur, İzmir ve Ege bu konuda ülkeye örnek olur... Ve de en önemlisi nice yaşamlara can katılır... (Tüm siyasal partiler de bu konuda işbirliği yapıp ‘Yaşam koalisyonu’ kurabilir. Üyelerini ve vatandaşı birlikte bağışa çağırabilir.)”
UMUT VEREN ÖRNEK İŞBİRLİĞİ
İZVAK Başkanı Ali Erten’den çok önemli bir mesaj geldi, umutlandım: “Değerli gazeteci dostumuz Nedim Bubik’in, maçlardan önce taraftarlardan kan ve organ bağışı yapılmasının teşvik edilmesi ile ilgili önerisi dikkat çekiciydi. Spor ve özelinde futbol, artık dünyada sadece bir spor organizasyonu değil, aynı zamanda çok önemli sosyal misyonu da olan bir toplumsal eylem. Sosyal projeler, bu büyük organizasyonun çok önemli bir ayağı.
GÜÇLÜ BİR TAKIM OLUŞTU
Bu bakımdan fikri çok değerli bulduk ve çok önemsedik. Aynı zamanda İZVAK’ın da yönetim kurulu üyesi olan Kızılay İzmir Başkanı Sayın Kerem Fahri Baykalmış da bu fikri büyük heyecanla benimsedi. Bu operasyonun Kızılay’ın teknik imkanlarıyla yapılabileceğine karar verildi. İZVAK ve Kızılay’dan sonra TSYD İzmir Şubesi ve İzmir Ticaret Odası da konuya dahil oldu, paydaş oldu. Güçlü bir takım oluştu.
TÜM SEZON BOYUNCA DESTEK
Amacımız sürdürülebilir bir sistemle bütün sezon boyunca kan bağışına destek vermek. Projenin başarılı olması için detaylar üzerinde henüz çalışıyoruz. İZVAK, TSYD, KIZILAY ve İTO işbirliği ile bu çok önemli sosyal projenin ilk uygulamasını TSYD Ege Kupası final maçı öncesi yapacağız. Sloganımız, (Kan Ver, Hayat Ver.)”
Mavi Ece’ye sağlık diliyoruz
BU örnek işbirliğine oluşmasına neden olan minik Mavi Ece’ye sağlık diliyor, babası Burak Kurs’a kulak veriyoruz: “21 Şubat’ta doğan kızımızı 3 ay kucağımıza alamadık. ‘Enfeksiyonu var, sabredin’ dediler. Her gün Mavi Ece’mi sadece 15 dakika gördük, kuvözdeyken akvaryumun içinde küçük bir balığa bakar gibi baktık. Üç ay yoğun bakımda mücadele etti. Kızımız çok güçlü ki hayata tutundu.
ÜÇ TÜP KAN YETERLİ
Mayıs ayında ‘hlh’(hemofagositik lenfohistiyositozdur) teşhisi kondu. Kemoterapi görüyor ve ilik nakli olması gerekiyor. Yakın zamanda şu an uyumlu donör arıyoruz. Mavi umutlar hep masmavi kalsın diye lütfen ilik donörü olalım. Tek yapmanız gereken Kızılay’a üç tüp kan vermek. İletişim: 0532 338 08 48 (Burak Kurs).”
MAVİ ECE VE HERKES İÇİN GEREKLİ KAN, İLİK VE ORGAN BAĞIŞI İÇİN KIZILAY VE SAĞLIK MERKEZLERİNE BAŞVURABİLİRSİNİZ
RESİMALTI
Kızılay Başkanı Kerem Fahri Baykalmış, İTO Meclisi Başkanvekili İrfan Erol, İZVAK yöneticisi Suavi Yardımoğlu, TSYD İzmir Şube Başkanı Bahri Okumuş, İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Elmasoğlu, İZVAK Başkanı Ali Erten, İZVAK yöneticisi Fatih Tanfer işbirliğinin ayrıntılarını görüştü.
-----
BİR ÇAĞRI
-----
BİR VEKİLDEN ÖNERGE
Jeotermal kaynak
sondajı TBMM’de
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Tire Başköy’de tepkilere neden olan jeotermal kaynak için sondaj konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi. Bakan, önergesinde sondaj konusunu özetleyip sorularını sıraladı:
“İzmir Tire’nin Başköy Mahallesi Yayla Yakası mevkiinde, jeotermal kaynak aramak için sondaj yapmak isteyen bir firma, İzmir Valiliği’ne ÇED başvurusunda bulunmuş, bir sondaj noktası belirlenmiş, çevresi ise sondaj alanı (ÇED alanı) olarak ilan edilmiştir.
GEÇİM KAYNAĞI BÖLGE
Toplamda 5 bin 431 metrekarelik bölge Hazine’ye ait olup, mahalle sakinlerinin geçim kaynağı olan incir, ceviz ve zeytin ağaçlarının bulunduğu belirtilmiştir. Tire Kaymakamlığı Mal Müdürlüğü’ne başvuran firmaya, olumlu yönde görüş bildirilmiştir.
ÇED olumlu görüşü çıktığı takdirde, sondaj için bin 218 metrekarelik alana bitkisel toprak sıyırma işlemleri gerçekleştirilecektir. Jeotermal sondajları sonucu ortaya çıkan çamurların bertarafı için ise geçici depolama alanları oluşturulacaktır.
ZARARLARI TARTIŞMASIZ
1- Toprağın sıyrıldığı bölgede incir ve zeytin ağaçlarının kuruyacağı tartışmasız bilimsel gerçek iken mülki idare bu işleme nasıl izin vermiştir?
2- Sondaj çamuru hangi koşullarda nerede depolanacaktır? Çevreye vereceği zarar nasıl önlenecektir?
3- Jeotermalden enerji üretimi esnasında açığa çıkan buhar ve akışkanların çevrede yaşayan insan, hayvan ve bitkiler üzerinde zararları tartışmasızdır. Bakanlığınız JES’lerden enerji üretimi planlamasında doğa, insan, tarım, çevre ve ekolojik dengeyi dikkate almakta mıdır?”
-----
BİR ALINTI
Engin Yavuz’dan: Öyle zamanlar olur ki, nereye gittiğin önemini yitirir. Önemli olan kiminle gittiğindir... (Tolstoy)
Paylaş